Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Din 2015, poți primi prin telefon informații despre legislația muncii și pensii

telefon_telefon_mobil_poya_14030600Ministerul Muncii a lansat anul trecut TelVerde, un număr de telefon gratuit disponibil de luni până vineri. Apelând numărul, cetățenii pot obține diverse informații privind pensiile și asigurările sociale, protecția drepturilor lucrătorilor sau legislația muncii.

Conform informațiilor publicate de Ministerul Muncii, 0 800 86 86 22 este numărul de telefon gratuit, apelabil din oricare rețea, la care cetățenii pot obține informații privind legislația muncii și a asigurărilor sociale.

Serviciul de telefonie este disponibil de luni pana vineri, între orele 09.00-22.00.

Concret, potrivit instituției, este vorba despre o linie de acces direct la informațiile specifice domeniilor gestionate de Ministerul Muncii, și anume: politici publice, pensii și asigurări sociale, asistență socială, protecția persoanelor cu dizabilități, protecția drepturilor lucrătorilor, protecția sănătății și securității în muncă, protecția drepturilor copilului adoptat, legislația muncii.

Scopul acestui serviciu este acela de a facilita accesul cetățenilor la informațiile din domeniul social, în vederea creșterii transparenței administrației publice și a creșterii încrederii cetățenilor, prin simplificarea barierelor administrative și prin reducerea timpului alocat furnizării acestor servicii.

“Prin TelVerde, oamenii vor primi informația mult mai repede și vor ști unde să se adreseze pentru a-și rezolva o problema sau alta. Este important să simplificăm accesul oamenilor la informațiile dorite”, a declarat, la lansarea serviciului, ministrul muncii, Rovana Plumb.

Sursa: www.realitatea.net

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.