Ultima actualizare: azi, 23:21
Locale

Echipaj de terapie intensivă mobilă la SMURD Satu Mare

echipaj smurd terapie intensivaÎncepând de ieri, 5 ianuarie 2015, in cadrul S.M.U.R.D. Satu Mare, a fost pus in funcţiune un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, care va interveni, alaturi de echipajele de Prim Ajutor, deja active pe raza judeţului Satu Mare, din anul 2008.

Înființat în urma colaborării dintre Inspectoratul pentru Situații de Urgența Satu Mare și Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă are în componență medici specialiști de medicină de urgență, asistenți medicali special instruiți precum și paramedici cu experiență.

          Personalul medical va fi asigurat în perioada următoare prin crearea unor echipe mixte între UPU Satu Mare și Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea.        Ambulanța de tip C a fost achiziționată din Fonduri Europene prin Consiliul Județean Satu-Mare.

          În urma operaționalizării acestui echipaj, județul Satu Mare devine al 21-lea județ în care funcționează echipaje de Terapie Intensivă Mobilă, chiar din prima zi, acesta a intervenit la un numar de şapte intervenţii.

          Echipajele SMURD Satu Mare vor interveni în toate acele situații în care viața pacientului este în pericol imediat, indiferent de cauza care a determinat această situație.

Sursa: SMURD Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Mani Gyenes continuă Dakar-ul datorită fanilor argentinieni

Luni, 5 ianuarie, s-a concurat în cea de a doua din cele 13 etape ale Dakar 2015, iar speciala a...

Închide