Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Expoziţiile Muzeului Judeţean au avut peste 83.000 de vizitatori în 2014

Mircea Govor, Adrian Stef, Liviu MartaExpoziţiile organizate de către Muzeul Judeţean Satu Mare sau în parteneriat cu acesta, au avut peste 83.000 de vizitatori în cursul anului trecut. Anunţul a fost făcut de către directorul Liviu Marta, la prezentarea bilanţului instituţiei pe anul trecut.

Preşedintele CJ, Adrian Ştef, şi vicepreşedintele Mircea Govor, au afirmat că prin aceste bilanţuri instituţiile dau dovadă de transparenţă, chiar dacă sunt acuzate de un consilier  judeţean de lipsă de transparenţă. Govor a precizat că sătmărenii care au întrebări sau dubii se pot adresa Consiliului pentru a solicita lămuriri.

Bilanţul Muzeului Judeţean arată că în 2014 au fost 83.815 vizitatori, cu 14% mai mult decât în anul precedent, când au fost 73.307 sau 69.612 câți au fost în 2012.

Liviu Marta a arătat că Expo Africa de la castelul Karolyi din Carei s-a bucurat de cel mai mare succes, fiind vizitată de 46.000 de persoane. Pe următorul loc s-a numărat expoziţia “Aurul şi argintul antic al României”, care a avut 9.000 de vizitatori într-o lună şi jumătate. Liviu Marta susţine că de fapt numărul celor care au văzut expoziţiile este mult mai mare, justificând că la vernisaje nu se percep taxe, iar situaţia statistică este făcută pe baza biletelor vândute.

Ca capitolul realizări sunt cuprinse amenajarea expoziţiei de la Rezervaţia Arheologică Medieşu Aurit, a Casei memoriale Vasile Lucaciu din Apa, a expoziţiei de la Complexul memorial Ady Endre, restaurarea monumentului Ostașului Român din Carei.

Pentru noul an, conducerea Muzeului își propune că depună un proiect de reamenajare a Muzeului de Artă, reabilitarea faţadei Muzeului de Istorie, întocmirea de proiecte pentru reabilitarea muzeelor de la Turț, Bogdand şi Petrești, reabilitarea Atelierului Memorial Aurel Popp, achiziţionare de teren la Medieşu Aurit în scopul extinderii parcului arheologic (4 ha), realizarea unui proiect pentru amenajare fortificaţiei Boineşti în scop turistic, amenajarea unei case tradiționale la Muzeul din Măriuş, reabilitarea atelierului Paul Erdos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.