Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Fabrică de jucării la Tăşnad, prin schemă de minimis de la Guvern

prefectura dialog socialO fabrică de jucării ce va avea peste 50 de angajați va fi construită la Tănad, de către o firmă care mai deține una în Carei. Cristian Marița, managerul public al Instituției Prefectului a prezentat astăzi în şedinţa Comisiei de Dialog Social schema de sprijin prin Hotărârea de Guvern 332/2014, anunţând că o singură societate din judeţ a depus cerere de finanţare. Aceasta încă nu a fost aprobată, fiind în evaluare.

Firma a solicitat un sprijin de 910 milioane lei, angajându-se să creeze 53 de locuri de muncă.

Conform datelor prezentate, prin HG 332 s-au putut obține ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă. Una dintre condiţiile de acordare a sprijinului este ca 30% din numărul angajaţilor să provină din rândul persoanelor defavorizate, adică să nu fi avut loc de muncă în ultimele şase luni, să aibă între 15 şi 24 de ani ani, peste 50 de ani, să provină din familie monoparentală sau să aibă handicap.

Cererea firmei este în curs de evaluare, deocamdată nefiind semnat vreun contract de finanţare.

În cadrul şedinţei, reprezentanţii Instituţiei Prefectului au prezentat mai multe modificări legislative pentru popularizarea lor, prefectului Eugeniu Avram fiind de părere că a depus o singură firmă deoarece nu s-a prea ştiut de această schemă de ajutorare.

Bugetul schemei de anul trecut a fost de 450 milioane lei, nici la nivel naţional nefiind o competiţie foarte mare.

Directorul Camerei de Comerţ Satu Mare, Daniela Cuclic, consideră că interesul a fost atât de căzut din cauza problemelor ivite la programul schemei de minimis, care a dus la anularea sesiunii.

Un comentariu

  1. Adrian Răspunde

    Incompetenta celor de la masa aceea a facut ca o singura firma sa beneficieze de aceasta hotarare de guvern. Sa nu credeti ca populatia a uitat de cel mai intunecat revelion, si la propriu si la figurat, din Carei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.