Ultima actualizare: azi, 17:25

Sport

Mani Gyenes a câştigat clasa Maraton la Dakar 2015

mani gyenes dakarSătmăreanul Emanuel Gyenes a câştigat clasa Maraton a Raliului Dakar 2015. El a parcurs astăzi ultimii kilometri ai probei speciale dintre Rosario şi Buenos Aires şi a ajuns la final. Mani Gyenes a ieșit pe primul loc la clasa Maraton, cea mai dură deoarece nu are voie să-și schimbe motocicleta și locul 21 la general. Aceasta este a doua victorie a lui Mani Gyenes în Dakar, după ce a câștigat şi ediţia din 2011.

Etapa de sâmbătă dintre Rosario şi Buenos Aires măsura în total 393 km, din care 174 km de probă specială. Din cauza ploii abundente, organizatorii au decis să întrerupă speciala la km 101. Mani era lider al Clasei Maraton de la revenirea în Argentina, după incursiunea în Bolivia şi Chile, iar timpul obţinut pe speciala de sâmbătă i-a confirmat această poziţie.

 Marcel Butuza, al doilea român care a  luat startul la Raliul Dakar, a fost nevoit să abandoneze în etapa a 8-a, desfăşurată între Uyuni şi Iquique din cauza problemelor tehnice la motor.

Dakar 2015 a debutat pe 4 ianuarie în Buneos Aires, iar după un parcurs de 9.295 de km, traversarea de două ori a Munţilor Anzi pe la altitudini ce au depăşit în ambele situaţii 4.500 m, sute de kilometri în Atacama şi zeci de kilometri prin câmpia de sare de la Uyuni, raliul revine în capitala Argentinei pentru podiumul final.

Câştigătorul Dakar-ului la clasa moto este spaniolul Marc Coma, care îşi trece astfel în palmares titlul cu numărul cinci.

”Am încheiat a 5-lea meu Dakar pe locul 1 la clasa Maraton si 21 la general. Mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să ajung la această ediție și vouă pentru mesaje”, a scris Mani Gyenes pe facebook..

Un comentariu

  1. Sorin Răspunde

    Felicitari Emanuel, echipei si tuturor celor care te-au sustinut dar in mod deosebit sponsorilor care au facut posibila aceasta noua si frumoasa participare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.