Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Medici noi la Spitalul Judeţean. Urgenţele, aglomerate

paula mare, adrian stefDirectorul medical al Spitalului Judeţean, Paula Mare, a prezentat astăzi bilanţul instituţiei pe anul 2014, arătând că 20 de noi medici au ales să lucreze aici, iar activitatea de la Unitatea de Primiri Urgenţe a fost îngreunată de cazuri ce puteau fi tratate de către medicii de familie sau la centrele ce permanenţă.

În deschidere, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a explicat că din anul 2010, de la preluarea spitalului de către administraţia judeţeană s-a pus accent foarte mare pe sistemul sanitar, astfel să s-au făcut investiţii serioase.

Conform datelor prezentate, anul trecut au ajuns la UPU 60.000 de persoane, din care 11.000 au fost internate în spital. Procentul este de sub 20%, faţă de 40% cât a fost în 2013.

“În procent de 80% sunt pacienţi care nu au răbdare şi îi înţeleg. Dar majoritatea celor care se adresează sunt în cursul dimineţii şi după-amiezii, când beneficiezi de medic de familie, ambulator, specialist. Ar avea unde să se adreseze”, a spus directorul medical.

De asemenea, Adrian Ştef a recomandat sătmărenilor să se adreseze Urgenţei doar atunci când este cazul, să încerce să-şi contacteze întâi medicii de familie sau centrele de permanentă pentru a lăsa cazurile grave acestui serviciu.

Spitalul a avut anul trecut 38.000 de externări şi 13.000 de spitalizări de o zi, iar prin ambulatoriu şi-au efectuat analizele 200.000 de pacienţi.

Paula Mare a salutat iniţiativa conducerii Consiliului Judeţean de a cumpăra locuinţe pentru medici, explicând că există efectiv o vânătoare de specialişti.

Anul trecut, la spital au venit 20 de noi specialişti din diferite domenii, precum: reumatologie, hematologie, endocrinologie, nefrologie, neonatoligie, gastroenterologie, boli infecţionase.

 

2 comentarii

  1. Noi Răspunde

    Cand scapam de mafiotu de Stef care mananca banii spitalului cu firma lu nevastasa folda security.cand scapam de opris directoare de ingrijiri care nare facultate si care ia spaga citeva mii de euro pt posturile de asistenti plus ca se Mai Lauda cu cumnatusau care e spp -pist sef la bucuresti si de managera venemozer care e condusa de opris si baga spitalul in faliment,Amanta lu galajda care nu are pacienti.deschideti va ochii oameni buni.mafia e in satu mAre

  2. cetatean Răspunde

    Computerul tomograf de la spital e defect de aproximativ 3 saptamani, nu sunt in stare sa il repare , oare este o afacere sa fie pacientii trimisi la o firma privata care are computer tomograf? Cu acest lucru nu se lauda Govor si Stef? Ministerul Sanatatii oare stie ca nu functioneaza computerul tomograf de la spital? Pacientii sunt trimisi cu bilete de trimitere la urgenta in 80 la suta de catre medicii de la cabinetele renumitului primar CoiCa, de ce nu precizeaza Stef asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.