Ultima actualizare: ieri, 20:52
Locale

Municipiul Carei a rămas fără curent în noaptea dintre ani

bec-curent-electricJumătate din municipiul Carei a rămas fără curent electric în noaptea de Revelion. Se pare că încă defecțiunile la rețeaua electrică nu fost remediate, trei echipe de intervenție lucrând pentru lichidarea avariei și realimentarea consumatorilor din Carei.

În data de 30 decembrie, la ora 20:10 s-a produs prima avarie la linia subterană de 6 kv care alimentează P-ța 1 Mai,  consumatorii de energie electrică rămânând nealimentați  până la orele 20.54 când toți consumatorii afectați au fost realimentați.

În ultima zi a anului 2014, la ora 16:57, s-a produs a doua avarie în linia electrică subterană de 6 kv care alimentează aproape jumătate din Municipiul Carei, iar la orele 17.45 s-a reușit realimentarea tuturor consumatorilor pe căi de rezervă.  La ora 20.12 s-a produs a treia avarie tot în linia electrica subterană de 6 kv ce alimenta aceiași zonă, rămânând consumatorii nealimentați .

În zona avariată se lucrează cu trei echipe pentru identificarea defecțiunii, lichidarea avariei și alimentarea tuturor consumatorilor din zona afectată.

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a coordonat în noaptea de 31 decembrie 2014-1 ianuarie 2015 toate instituţiile abilitate să rezolve situaţia apărută în municipiul Carei, unde s-a produs o avarie la reţeaua de alimentare cu energie electrică care a afectat 29 de străzi (aproximativ 3.000 de consumatori). Echipele Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Satu Mare lucrează fără oprire, de aseară pentru remedierea defecţiunilor tehnice apărute.

În data de 01.01.2015 orele 14,00 sunt încă nealimentaţi o mare parte din consumatorii municipiului Carei din cauza faptului că au fost identificate defecte multiple la linia electrică ce alimentează zona. La solicitarea directorului Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Satu Mare, ing. Mircea Tămaş, la Carei a ajuns în această dimineaţă şi o echipă de defectoscopie din judeţul Maramureş, care ajută echipele locale Electrica, lucrând în paralel pentru rezolvarea avariilor. Activitatea Spitalului Municipal din Carei nu a fost afectată datorită faptului că a fost pus în funcţiune de îndată un grup electrogen.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a ţinut legătura în permanenţă, telefonic cu primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen pentru găsirea soluţiilor optime pentru rezolvarea  problemelor din punct de vedere administrativ, respectiv cu directorul Electrica Satu Mare, ing. Mircea Tămaş pe linie tehnică pentru identificarea modalităţii de soluţionare a avariilor. De altfel, atât subprefectul Altfatter Tamas cât şi directorul Electrica Satu Mare, ing. Mircea Tămaş s-au deplasat la Carei pentru a gestiona situaţia la faţa locului. Potrivit estimărilor tehnice, o parte dintre consumatorii afectaţi vor avea curent până la ora 15.00, iar o altă parte până la ora 17.00.

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram îi asigură pe cetăţenii din municipiul Carei că instituţiilor implicate depun toate eforturile pentru a remedia în totalitate defecţiunile identificate. 

14 comentarii

 1. nicu Răspunde

  In 25 ani nu s-a privatizat inca distributia energiei electrice?Daca nu, inseamna ca banii incasati din curentul vandut se duc in buzunarele sefilor si nu in reparatii,daca s-a privatizat nu inteleg ce treaba are primul secretar,pardon prefectul in relatia contractuala intre o firma privata care vinde curent si beneficiari persoane fizice si juridice.Dupa ce am stat 20 ore in bezna cred ca ii voi actiona in instanta pe cei care nu si-au indeplinit obligatiile contractuale,cel putin in acceptiunea mea.

 2. ghita lebenitza Răspunde

  Pacat ca prefectul eugeniu avram este minjit in toata combinatia asta in mafia curentului din carei este implicat cristian sasu fostul suprefect si eugeniu avram actualul prefect la multi ani dna

 3. ramona Răspunde

  Este ora 19-45 si iar nu avem curent de 2 ore

 4. TRaian Tegzes Răspunde

  Este1/1/2015 ora 20:20 și încă nu este curent nu este nici căldură și apa calda rușine electrica

 5. sarga Răspunde

  nici acuma nu rste curent 21.45 (incapabili),este inadmisibila aceasta situatie

 6. karon Răspunde

  ..mda..nici nu ma surprinde ce se intampla, platim ca fraierii la acesti porci de la electrica o gramada de bani, au niste salarii umflate cu pompa si nu au investit nimic in rahatul de infrastructura pe care il au de pe vremea lui ceausescu. Ar trebui ca toti cei afectati sa isi ia un avocat si sa ii dea in judecata. I-ar suge de bani si poate s-ar invata minte ca monopolul te indobitoceste…

 7. Fratele Ionuț Carei Răspunde

  la ora 0.10 pe 2 ianuari au reparat avaria. rusine sa va fie. stau chiar in fata centralei unde a lucrat echipele voastre. au venit de cateva ori si nu au rezolvat nimic. dupa ora 22 nu s-a mai lucrat in noaptea de anul nou. rusine

 8. Fratele Ionuț Carei Răspunde

  pe deasupra ce zice presa sunt minciuni ca lucreaza 3 echipe non stop

 9. aresul Răspunde

  asa se intampla daca a ajuns careiul oras fara caini unde primarul e ocupat cu proiectele de pavare a orasului dar nu este canalizare si nici cabluri de curent ca cele ce le avem au deja 40 de ani.. nici nu stiu cum au rezistat pana acum..dat primarii sunt ocupati ca umble sa scoata basma curata pe soferul primariei prins de politia maghiara cu trafic de tigari cu masina primariei carei…in mv1 muncitorii de la electrica au inceput sa se ocupe de pana de curent la ora 16 in data de 1 ianuarie! rusine electrica si primariilor din carei care si-au pus cabluri noi de cativa ani si ei au curent non stop!!!

 10. nicu Răspunde

  Incompetentii de la Electrica ne-au mai tinut 9 ore in bezna si in 1/1/2015 dupa cele 20 de ore de revelion.Si asta pe timp de pace,fara situatii meteo extreme(cutremur,inundatii,furtuna,frig extrem).Daca scapa fara procese,fara daune platite celor aprox 10.000 de careieni afectati de lipsa curentului 29 de ore pe timp de pace si fara situatii de urgenta inseamna ca sintem niste oi si ne meritam soarta.

 11. popovici Răspunde

  oare cine e de vina pentru defectiunea aparuta?
  de unde a pornit defectiunea?? de ce primaria carei a tacut ca porcu in cucuruz iar prefectura se ocupa de problema careienilor???
  keizer si kovacs au fost de negasit nenorocitii si or fi mers la casele din ungaria facute din banii de proiecte cu pavaje si fantani din carei….DNA cand ajunge si la CAREI????

 12. satmarean Răspunde

  Acel domn primar din carei a facut cea mai murdara afacere cu banii europeni in domeniul curentului ….dragi careieni sasu cristian eugenui avram si primarul vostru tot pa nume eugeniu au bagat in buzunare aproape 4 milione euro si voi ati stat fara curent poate ar trebui o schimbare la voi in oras si sa nu va mai lasati mintiti

 13. nicu Răspunde

  Azi 2/1/2015 am mai stat 3 ore fara curent.Deci in 2 zile adica 48 de ore am stat in bezna 32 de ore si asta pe timp de pace fara calamitati naturale intr-o tara membra UE nu in AFRICA,iar in oras e liniste,sediul Electrica Carei e tot acolo,noi umblam dupa luminari,lanterne,grupuri electrogene.Intr-o tara civilizata societatea de distributie a curentului isi cerea scuze celor 10.000 de careieni afectati,directorii de la Carei,Satu Mare,Cluj aveau demisiile depuse sau erau demisi si se promiteau despagubiri ce ar trebui prevazute in contracul de furnizare la fel cum sint prevazute sanctiuni ptr neplata la timp a curentului.

 14. Varga Mark Răspunde

  nu au lucrat astia nimic 🙂 ! dupa anul nou chiar deloc .. doar in orasul nostru se intampla asa ceva 🙂 !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.