Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Muzeu al comunismului, amenajat în Palatul Administrativ

palat administrativ satu mareInstituţiile de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Satu Mare vor amenaja un muzeu al comunismului în Palatul Administrativ, clădirea fiind considerată un simbol al epocii trecute.

Preşedintele CJ, Adrian Ştef, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că muzeul va fi amenajat în cursul acestui an şi va cuprinde, pe lângă un tur al clădirii, panouri informative despre perioada comunistă, numele foştilor conducători, şi momentele importante de la instaurarea comunismului, dispariţia partidelor politice, dispariţia comunismului.

O parte a expoziţiei va fi dedicată Palatului Administrativ, de la construirea lui până în zilele noastre.

Adrian Ştef îi învită pe sătmărenii care au lucruri reprezentantive pentru regimul trecut să le expună. Dacă nu doresc să le doneze, aceştia le pot expune şi să le păstreze mai departe în proprietate.

Vizitatorii vor fi duşi cu liftul până la etajul al XV-lea, vor avea acces pe teresa de pe palat pentru paronama oraşului, după care vor coborî pe scări, unde vor fi expuse obiecte şi fragmente din ziarul vremii, Cronica Sătmăreană.

Coordonatorul acestui proiect este Felician Pop, urmând să fie realizat într-un parteneriat cu Centrul de Creaţie, Muzeul Judeţean şi Biblioteca Judeţeană.

8 comentarii

  1. doru Răspunde

    Asta-i in loc de centura si pod? Atunci sa-i expuna acolo si pe relicvele comuniste Iura Doina, Rentea, Chioreanu si alti resuscitati pe salarii bune, din banii contribuabililor

  2. corina Răspunde

    muzeul comunistilor si poponarilor!

    • coriolan Răspunde

      Corina, știm că ești bărbat travestit si vrei un astfel de muzeu. Poate te finanțează amanții tăi, nebunule! Sau ” nebuno”?
      Si nu te mai crăcăna atâta, că iar ți se vede IP-ul!

  3. satmarean Răspunde

    Asta-i in loc de investitii. Steag, festivalul palincii si mamaligii si ciurigailor, vitralii, zilele judetului, mici si bere, si tot ce vrei

    • geo Răspunde

      Ai dreptate ! Dar ai uitat stema judetului care a fost montata si la 3 luni sa facut licitatia !Oricum , comunistii sunt cu 3 -4 clase peste conducerile de azi !

      • satmarean Răspunde

        Recunosc am uitat! Si mi-am amintit acum si de bannerul ala de prost gust de pe casa de cultura. La care inafara de faptul ca a costat, nu-i vad rostul 🙂

  4. cauciuc Răspunde

    Lipsește Festivalul Stradal!

  5. calin Răspunde

    Nu va bateti joc, indivizii astia si-au stors mult creierasele pana au puit asa ceva, asa ca hai sa punem mana de la mana si sa ajutam. Trebuie sa iesim si noi satmarenii in fata! Eu , cu mare drag vreau sa donez d-lui Felician cel cu salariu de 12 ooo de lei, aproximativ, o sticla de sifon si una cu gura larga, de lapte. Nu sunt extrem de pretioase, dar au patina timpului, iar pentru urmasii urmasilor satmarenilor vor fi de o valoare inestimabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.