Ultima actualizare: azi, 16:53
Locale

Peste 1200 de amenzi, aplicate în perioada sărbătorilor

Politisti1Polițiștii sătmăreni au aplicat peste 1200 de sancțiuni în perioada sărbătorilor de iarnă, rezultând o creștere față de anul trecut cu un procent de 47%. Valoarea totală este aproximativ de 170.000 de lei.

La nivelul județului Satu Mare au fost mobilizați, zilnic peste 130 de polițiști care au asigurat un climat de ordine publică în perioada 24 decembrie – 4 ianuarie. Aceştia au fost la datorie, având ca principale misiuni asigurarea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii şi gestionarea situaţiilor de urgenţă. În urma analizelor a rezultat că, în această perioadă, s-a înregistrat o diminuare a infracţionalităţii sesizate cu 17%, faţă de anul trecut, gestionându-se cu operativitate orice situaţie de natură a pune în pericol viaţa sau bunurile oamenilor.

În total, poliţiştii au aplicat peste 1200 de sancţiuni contravenţionale în creştere faţă de anul trecut  cu un procent de 47%, în cuantum de aproximativ 170000 de lei.     

Au fost aplicate 10 contravenţii la regimul silvic, în creştere faţă de anul trecut, când nu au fost aplicate contravenţii la această categorie. Valoarea contravenţiilor se ridică la 5500 lei.

Tot în această perioadă, poliţiştii de rutieră şi ordine publică au acţionat, în sistem integrat, în stradă, având atât misiuni preventive, dar şi de sancţionare a conducătorilor auto care au încălcat legislaţia rutieră sau au pus în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

De asemenea, s-au înregistrat scăderi în ceea ce priveşte toţi indicatorii rutieri, numărul accidentelor rutiere diminuându-se cu 10%, faţă de anul trecut.

Au fost ridicate în vederea suspendării 24 de permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare. Numărul contravenţiile aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză a crescut cu 70%  faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut.

În perioada amintită, poliţiştii au depistat 3 persoane urmărite , sesizând o creştere, faţă de perioada similară a anului trecut , când a fost depistată o persoană.

Suirsa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.