Ultima actualizare: azi, 19:31
Locale

Poliţia Locală va aplica sancţiuni persoanelor care nu au contracte cu Florisal

florisalPrimăria Municipiului Satu Mare aduce la cunoştinţă tuturor locuitorilor Municipiului Satu Mare, că începând cu data prezentului anunţ, în conformitate cu prevederile Legii nr. 101/2006 republicată în temeiul Legii nr. 99/2014 art.5, sunt invitaţi toţi locuitorii municipiului care nu deţin contract de salubrizare a deşeurilor menajere, precum şi cei ce nu au cuprins în contractul existent numărul corect de persoane, la caseriile operatorului de salubrizare din municipiu, în vederea încheierii contractului de salubrizare.

Conform art.30 al.5 din Legea nr.101 „constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei – 1000 lei, refuzul utilizatorului de a încheia contract de prestări servicii cu operatorul de salubrizare licenţiat în aria de delegare respectivă.”

Autoritatea publică locală va proceda la implementarea prevederilor Legii nr. 99/2014 privind încheierea de contracte de salubrizare cu toţi locuitorii municipiului prin intermediul Poliţiei Locale precum şi a organelor de finanţe locale începând cu data prezentului anunţ, prin efectuarea de controale operative.

 Sursa: Primăria Satu Mare

29 comentarii

 1. un cetatean Răspunde

  Nu va este rusine???De ce nu se poate ca si in anii trecuti ca cei ce nu au contract cu Florisalul sa achite la finante contra valoarea sumei de 100 lei/an ,atunci cind isi platesc impozitele. De unde porcaria asta? Cit luati domnule primar de la Florisal ca sa- ne obligati sa facem contract cu ei???Eu nu vreau sa fac contract cu acesti hoti. Impuneti o taxa pe care sa o platim (pt. curatenia orasului)De ce nu-i obligati pe cetatenii acestui oras sa faca contracte si cu alte firme ci numai cu Florisalul???Va obliga partidul??Tata socru al lui Silica v-a tras de urechi??Sa va fie rusine. Ar trebui stabilita o taxa pt fiecare cetatean sau familie si acesti bani sa intre la stat nu la Florisal. Apoi statul sa faca un contract cu Florisalul prin care sa-i oblige sa faca anumite servicii orasului neinteresindu-i pe ei cite persoane au platit si cite nu. Restul de bani sa ramina in bugetul primariei si sa faceti cu ei ceva util tot pentru oras.
  Sa va fie rusine slugi vindute ce sunteti !!!!!!!!!!!!!

 2. un cetatean Răspunde

  Nu este deloc corect ce se face!!!!! Primaria ar trebui sa semneze un contract cu Florisal prin care sa-i plateasca serviciile facute. Apoi primaria ar trebui sa instituie pentru toti cetatenii o taxa de salubritate care sa se plateasca la finante atunci cind omul isi plateste impozitele. Din acesti bani incasati de la populatie primaria sa achite Florisalul iar restul banilor sa-i foloseasca in folosul orasului. Nu-l intereseaza pe Puscas citi cotizanti sunt. El este obligat sa faca pt. oras serviciile contractate. Unde s-a mai pomenit in lumea asta ca primaria sa oblige oamenii sa semneze contracte cu o firma particulara???
  D-le primar ori sunteti platit de Florisal ori ati fost atentionat politic de socrul lui Silica ca se goleste sacul familiei Puscas si trebuie umplut.
  Sunteti o mare dezamagire pentru acest oras !!!!!!!!

 3. satmarean Răspunde

  Adica politia locala, platita din banii nostri, este utilizata in interesul unei firme private?

 4. catalin Răspunde

  Rusine Coica! Rusine oamenilor din jurul tau! Cum sa ne faceti una ca asta? Cum sa ne jegmaniti in ultimul hal? Demisia!

 5. cetatean Răspunde

  Din pacate suntem victime ale PSD.
  Dar este o singura varianta de a nu mai tolera .
  In Ungaria ptr taxa de internet au iesit in strada 2.000.000 de cetateni si au castigat !!!
  Pana la urma nu ne poate obliga .

  • Prosti da multii.... Răspunde

   Domnule cetatean, diferenţa dintre gunoi şi internet este enorma şi nu pot fi asociate, mai gandeştete putin….

   • boschetar Răspunde

    Intr-adevar nu exista termen de comparatie intre internet si gunoi. Dar daca ar stii cetatenul de rand ca din “gunoiul” lui si-a cumparat “Il Gunoiero” de la Florisal: Porsche 911 Carrera, Mercedes S 500, Audi A8 sau Mercedes G 270 un apartament de 500000 euro langa Ambasada Rusiei din Bucuresti poate ca i-ar urca un pic “gunoiul” la cap si ar iesii in strada. Sau poate nu…ca le-au ramas in ADN acea aplecaciunea de cand plateau tribut la Suliman Magnificul…sau poate navighez eu pe diferite site-ri si spun si eu ce scriu altii. http://www.e

 6. Sek Germany Răspunde

  10. La articolul 5, alineatul (1) si partea introductiva a alineatului (2) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
  "Art. 5
  (1) Autoritatile administratiei publice locale elaboreaza, aproba si controleaza aplicarea strategiilor locale cu privire la dezvoltarea si functionarea pe termen mediu si lung a serviciului de salubrizare, tinand seama de prevederile legislatiei in vigoare, de documentatiile de urbanism, amenajarea teritoriului si protectia mediului, precum si de programele de dezvoltare economico-sociala a unitatilor administrativ-teritoriale.
  (2) Strategiile adoptate la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale vor urmari, in principal, urmatoarele obiective:"

  11. La articolul 5, alineatul (2), dupa litera l) se introduce o noua litera, litera m), cu urmatorul cuprins:

  • matroz Răspunde

   De acord ,dar atunci ,ce cauta cetateanul in relatie cu Florisal.Cetateanul datoreaza ascultare primarului si nu firmei de salubrizare.Cetateanul trebuie sa plateasca taxa stabilita de comun acord de semnatarii contractului,nu sa faca un alt contract.Poate fi eventual obligat sa notifice firmei prestatoare numarul de membrii de familie prezenti,estimarea cantitatii sau altceva ce-i mai trece prin mintiuca lui cetatean Florisal.

 7. Dac Răspunde

  Foaret corect, mult mai corect decât ca, DITL Satu Mare sa urmarească şi să încaseze aceasta taxa. Poliţia locală trebuie folosita în interes local, plata serviciului de salubritate este de datoria celor ce o fac, toţi cei care constituie deşeuri menajere, trebuie sa plătească.Curaţenia oraşului cade în sarcina primarului ca şi o indatorire de servicu.

  • SorinT Răspunde

   Eu ma gandesc ca totusi cum stiu cei de la Florisal sa trimita factura tot asa pot trimite si o instiintare cetateanului sa vina sa isi reinnoiasca contractul.Iar in continuare pot sa va spun ca nu sunt deacord ca Politia Locala(platita si din bani mei)sa fie folosita de catre o firma privata aflata sub contract de prestari servicii cu orasul nostru poate doar contra cost .

   • Dac Răspunde

    Problema, Florisal merita o dezbatere publica, problema nu este la primarie sau la firma privata, problema este la noi oameni, care nu intelegem ca avem obligatia sa achitam aceasta taxa toti de la mic la mare. Aduc aminte ca aceasta problema de incasare a inceput sa apara in al doilea mandat al prim. Ilies din momentul in care s-a hotarat ca taxa sa se achite si la DITL un moment prost ales, pentru ca multi au ales sa achite taxa la DITL, odata cu impozitele, iar multi dintre acestea nu s-au mai intors la Florisal pentru un nou contract, dupa ce plata s-a sistat la DITL, asadar o problema de incasare si recuperare a taxei, serviciile efectuate de catre firma prestatoare, bune rele cum sunt trebuie achitate.

 8. matroz Răspunde

  Poate nu tin minte dar intre Primaria Satu Mare si Florisal exista un contract semnat in urma unei licitatii si cu asemenea clauze ca nu poate fi reziliat decat in conditii total neavantajoase pentru oras.Coica a incercat,nereusita apus-o pe seama acestor conditii acceptate de varul Gyusi si consiliul local din acea vreme.
  Pai daca exista acest contract de salubrizare intre cei doi ,de ce mai introducem inca cateva zeci de mii de cetateni?Sau contractul se refera la altceva,domnul Coica ar trebui sa ne spuna.Daca obiectul contractului nu-l constituie colectarea gunoiului menajer al populatiei ,atunci POPULATIA trebuie sa negocieze cu Florisalul cuantumul platii de colectare!!!
  Una din doua d-le prmar:ori primaria are relatie contractuala,ori cetateanul fara amestecul primariei.Bine ar fi dupa intoarcerea de la Miami sa ne explicati tuturor cum sta treaba.In rest „drum bun”.

  • Jurnal de veghe Răspunde

   matroz nu-l mai peria pe Coica! Da-l in amarul vietii, suntem satui pana peste cap de el! De abia asteptam 2016 sa plece acasa! Si, ce ii drept poate pleca, doar si-a realizat psihotestul in Soarelui (o noua clinica), si-a facut parcare la cabinetele din carpati 2, a modificat anumite hotatari de CL, in favoarea lui. Uite noi suntem multi care vedem aceste lucruri, dar nu suntem prosti!

 9. alin boitor Răspunde

  In campania din 2012Coica promitea satmarenilor ca ne scapa de Florisal ,anul trecut am platit milioane de euro pt salubrizare si nu s-a facut nimic,acum platim milioane de euro iar ninge o zi in toata iarna si orasull este blocat temporar .Primarul nostru este plecat iar pe el il doare in cot de noi ,se zvoneste in oras ca S.C.M COICA incaseaza 600000 de lei pe an pt servicii medicale de la o firma de salubrizare ,Coica rusine si UDMR rusine distrugeti orasul.

 10. x-ulescu Răspunde

  Primaria si politia locala obliga si verifica cetatenii sa
  aiba contract cu O FIRMA PRIVATA ?? de ce nu ne obliga si
  ne verifica sa cumparam paine doar de la firma agreata de
  primarie ?…ce variante avem in legatura cu colectarea
  gunoiului ??? …

 11. Pop Ioan Răspunde

  Florisal ar trebui OBLIGAT sa prezinte PUBLIC o nota de fundamentare (calcul,deviz) privind pretul practicat pt colectarea uniu mertru cub de deseuri,precum si verificarea (pe cale statistica ) cantitatea de deseuri produs de o persoana sau firma pe luna.Poate fi pretul unitar mic cind Florisalul afirma ca colecteaza cantitati ireale.Atentie si la colectarea selectiva a deseurilor.Cu acesta cheltuielile florisalului scad,deci ar trebui sa scada si valoarea facturilor.Si cu toate acestea isi permite sa colecteze ” pungile galbene” doar din doua in doua saptamini (in caz fericit)

 12. Bilar Gaba Răspunde

  Pe persoane fizice le obliga si le ameneaza ca nau contracte pe langa cei care au contracte le supra taxeaza dar firmele care fac cea mai mare mizerie si poluaza mediul din oras sant premiat de golani de la primaria

 13. bilar Răspunde

  Haita de golani de la primaria altceva nu le intereseza decat profituri de unde poate, satu mare poluat de munti de gunoaie e un miros si o putoare in tot oras,politisti locala nar trebui sa inceapa activitatea de dimineata cu paharul ci ar trebia sa se urmaresca pe cei care fac mizerie in public, mancatul semintei aruncatul mucul de tigar si ambalaje dupa mancare care sant aruncate de barbarii de romani

 14. anggel Răspunde

  Dar de barbari de maghiari conduși de Ilyes care au renovat liceele și ulterior le au închiriat la primărie nu scrie nimen
  I

 15. traian Răspunde

  Haita voastră a înstrăinat tot centrul vechi al orașului nenorociți cece sunteți gunoaie Udmr iște.

 16. Transport Paris Răspunde

  Sunteți hoții legali….

 17. Bela Răspunde

  Coica si toti mafiotii aia de acolo nu au interesul sa renute la Florisal pentru ca i-au spaga de la gunoierul de patron Clujeana. Mi se pare logic sa nu renute la niste banii in plus mafiotii aia. Sa ma amendeze dar nici atunci nu o sa inchei contract cu hoti astea.

 18. JENI DRAGA Răspunde

  CARE ESTE RELEVANTA ACESTEI POSTARI IN CE PRIVESTE LOCALITATEA LUNCA MURESULUI !!! CE ARE LUNCA MURES COMUN CU SATUL MARE SI CU ACEASTA FIRMA DE SALUBRIZARE ???
  SAU AU VENIT SI LA LUNCA MURES ACESTI MAFIOTI !!!!SI ACESTIA ASTEAPTA CIUBUCURI CA SA IA GUNOIUL DE LA PORTILE OAMENILOR ??
  INTREBAREA MEA ESTE -OARE CAND SE VOR TREZI ROMANII ?? CAND NU SE VOR MAI LASA MANIPULATI DE TOATA MAFIA ACEASTA DE FIRME CARE SE SCHIMBA CONTINUU SI STAU CA PADUCHII IN CAPUL CETATEANULUI AVIZI SA SE IMBOGATEASCA PESTE NOAPTE ???SI CARE ESTE INTERESUL ACESTOR SCHIMBARI -SAU CINE ARE FOLOASE MATERIALE IN URMA LOR ???? CARE SUNT INTERESELE ??? CA SERVICILE ACESTOR FIRME NU S-AU IMBUNATATIT DIN NICI UN PUNCT DE VEDERE !!!!!????? DOAR PADUCHII S-AU SCHIMBAT !!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
ISU Satu Mare a avut 5.200 de intervenții în 2014

Șeful ISU Satu Mare, col. Gheorghe Dan a prezentat astăzi bilanţul instituţiei pe anul 2015, în prezenţa preşedintelui Comitetului Județean...

Închide