Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Regizorul Sorin Militaru a început repetiţiile la Satu Mare

sorin militaruRegizorul Sorin Militaru a început de câteva zile, la Satu Mare, repetițiile spectacolului O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale programat pentru sfârșitul lunii februarie.

Cunoscutul regizor, unul dintre cei mai apreciați din țară și străinătate, nominalizat la Premiul UNITER pentru debut, la solicitarea Trupei Harag György, a acceptat colaborarea cu Teatrul de Nord în materializarea unui nou proiect în care sunt implicate ambele secții ale instituției. Proiectul constă în montarea, în paralel, a celebrei comedii caragialiene atât la secția maghiară, cât și la secția română, premierele fiind programate la doar câteva zile diferență.

Directorul executiv al Trupei Harag György, Bessenyei Gedő István, declară că prezența regizorului Sorin Militaru este o mare onoare teatrului sătmărean, sperând ca această conlucrare să se dovedească fructuoasă și să marcheze începutul unei colaborări de lungă durată dintre instituție și regizor. Totodată și-a exprimat bucuria pentru atitudinea pozitivă a secției române față de această cerere de cooperare și ducerea la bun sfârșit a acestui proiect comun.

Scenariul utilizat de Trupa Harag György este o adaptare, compilată din trei traduceri diferite ale operei, text final realizat de dramaturgii Bessenyei Gedő István și Bertóti Johanna, invitat.

Echipa care participă la realizarea proiectului montat în limba maghiară este alcătuită din actorii Rappert-Vencz Gábor, Bessenyei István, Gaál Gyula, Tóth-Páll Miklós, membru onorific, Kányádi Szilárd, Péter Attila Zsolt, Orbán Zsolt, Nagy Orbán, Bodea Tibor, Bándi Johanna, Bogár Barbara, Gál Ágnes, Sándor Anna, László Zita, Zákány Mihály, Marosszéki Tamás, Poszet Nándor, Barakonyi Gergő, invitat, Frumen Gergő, Fodor Balázs, invitat, Varga Sándor. Acestora li se alătură Szabó Anna, scenograf, Tamás Ágnes, asistent regie, Varga Katalin, sufleur, regizor tehnic.

Premiera, în montarea Trupei Harag György, este programată vineri, 27 februarie, ora 19.00, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor cu titrare în limba română. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.