Ultima actualizare: azi, 15:10
Locale

Situaţie dezastruoasă la Carei. Zile întregi fără curent electric

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (13)Prefectul Eugeniu Avram a convocat astăzi şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a discuta despre situaţia de la Carei, unde 10.000 de persoane nu au curent electric de două zile, cerând tragerea la răspundere a celor vinovaţi de situaţia creată.

În cadrul întâlnirii, directorul Electrica Satu Mare, Mircea Tămaş, a prezentat o situaţie a intervenţiilor care s-au efectuat până acum, arătând că problemele sunt cauzate de instalaţia veche, care se defectează din nou după ce se este pusă sub tensiune. Este afectată atât linia principală cât şi cele două secundare. Practic sunt afectate 29 de staţii de transformare ce alimentează 3.000 de consumatori.

Tămaş a subliniat faptul că de la prima avarie, din seara zilei de 30 decembrie, se lucrează încontinuu, au venit în sprijin echipe din Oradea şi Baia Mare, care încearcă rezolvarea problemei.

“S-a lucrat non stop, oamenii au lucrat toată noaptea de Revelion şi de atunci se lucrează încontinuu. S-au reuşit reparaţii succesive de cabluri de rezervă şi s-au pus sub tensiune. Din păcate unul a cedat după trei ore, celălalt după 10 ore. Motivele sunt de ordin tehnic, se poate invoca şi sarcina importantă dar şi nivelul de calitate al acestor instalaţii care lasă mult de dorit”, a afirmat Tămaş.

Şeful Electrica Satu Mare speră ca situaţia să poată fi rezolvată până în această seară.

Prefectul Eugeniu Avram a solicitat să se verifice exact ce s-a întâmplat şi să fie traşi la răspundere cei vinovaţi de această situaţie, nefiind normal ca mii de oameni să aibă de suferit. Prefectul a descris situaţia ca fiind una dezastruoasă.

La rândul său, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a explicat că de ani de zile se cere companiei Electrica rezolvarea situaţiei, ştiut fiind faptul că reţeaua este foarte veche, dar că acest lucru nu s-a realizat. El nu s-a declarat speriat de ce s-a întâmplat până acum ci de ce se poate întâmpla de acum, având în vedere reţeaua veche. Totodată, edilul careian a mai cerut ca factorii responsabili să se întâlnească în perioada următoare şi să stabilească cu Electrica exact ce investiţii se vor face pentru a se evita alte probleme.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a subliniat că astfel de probleme sunt nu mai în Carei, ci în mai multe localităţi, el cerând o evaluare a situaţiei şi găsirea de soluţii.

10 comentarii

 1. nicu Răspunde

  Ce mai cauta dl Tamas la sedinta?Nu si-a dat inca demisia sau nu a fost inca demis?Directorii de la Carei,Satu Mare,Cluj sint primii care trebuie demisi sau e greu?Au cumva spate politic?Pai atunci sa fie demisi cei care ii tin in brate.Acesta e minimul de bun simt ce trebuie facut ptr umilintele indurate de 10.000 de careieni in ultimele 48 de ore din care 32 in bezna.Pasul 2 ar fi declararea Careiului zona calamitata si interventia guvernului cu fonduri de investitii in infrastructura de distributie a curentului.

 2. Burkina Faso Răspunde

  Ultima palma de pamant romanesc, poarta spre vest hahaha. Unde e fiul lui Erszebet Mircea Govor sa faca o asfaltare cu Tehnic Asist. Va meritati soarta, voi i-ati ales, in frunte cu Kovacs.

 3. Jilava Răspunde

  Alfatter demisia!

 4. gina Răspunde

  Dispareti de urgenta GUNOAIELOR expirate! Unde sunt gunoaierii govirila si stefila?

 5. Supermanul Răspunde

  Cel mai corect ar fi de la electrica sa bu emite nici o factura pentru luna decembrie ianuarie!!!

 6. Guster patriot Răspunde

  Este o situatie dramatica la Carei, dar alta situatie dramatica este caci acum la sfarsitul razboiului apar eroii, gen Romeo Nicoara, Adrian Cozma, aripa PDL-PNL = ACL. Ce ati facut pentru judetul Satu Mare, daca tot stiti sa aruncati cu pietre in altii? Ce ati facut timp de 10 ani la guvernare cu Basescu, Boc, Udrea, Anastase, Giurca, Radu Bud si restul.., ce ati facut?

 7. taximetristul Răspunde

  Sa fie demisi cei responsabili de acest dezastru de la Cluj. Dar demisiile sa inceapa de la regionala Cluj a societatii Electrica SA si poate chiar cu o extindere spre Ministerul Economiei, in a carui subordine este Electrica!

 8. Iancu din Ianculesti Răspunde

  DEMISIA EUGEN KOVACS

 9. Terminator Răspunde

  Iar postacii de serviciu? Sunteti in bezna mai baieti, orice se intampla e vina lui Stef si Govor, sunteti penibili, dar ce nu face omul pentru un pachet de tigari, nu? Bagati mare, ati depasit Top 10 la prostie!

 10. prof Răspunde

  Superoferta! Organizam cursuri gratuite pentru postacii prost plătiți de la pdl.
  Cursurile vor avea capitole cu multe fantezii, abordări șoparlești, diversiuni mici si mijlocii, etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.