Ultima actualizare: azi, 17:36

Sănătate

5 remedii naturiste cu efect antiaging

antiageIn timp ce ridurile sunt o parte naturala a procesului de imbatranire, anumite zone sunt mai predispuse la aceste aceste schimbari. Pielea din jurul ochilor, buzelor si a gatului par a fi mai sensibile la ravagiile timpului. Alte cauze ale aparitiei ridurilor includ supraexpunerea la soare, stresul, pierderea rapida in greutate, deficitul de vitamina E si fumatul. Iata cateva modalitati de a preveni ridurile:

1. Masati fata usor in fiecare seara pentru a creste fluxul de sange in zona. Folosind ambele maini, incepeti de la gat si continuati cu masajul in sus, spre frunte. Acest lucru face ca ridurile existente sa para mai putin vizibile. 

Sfaturi pentru prevenirea ridurilor si cateva remedii eficiente

2. Aplicati suc de lamaie pe fata de doua ori in fiecare zi. Sucul de lamaie functioneaza ca un astringent natural, tonifica pielea si reduce ridurile. Lasati sucul de lamaie pe fata aproximativ 10 minute, apoi clatiti. Uleiul de masline este o alta optiune, in special pentru diminuarea ridurilor de expresie. Vitamina E din uleiul de masline este un antioxidant puternic care va ajuta si sa estompati petele de varsta.

3. Mancati avocado sau aplicati ulei de avocado pe fata. Avocado este un remediu comun pentru combaterea ridurilor, care ofera pielii elasticitate si o buna hidratare. Grasimile din uleiul de avocado netezesc pielea. O alta optiune de tratament antirid este sa va faceti o masca din pulpa de avocado pe care o lasati sa actioneze 10 minute. 

4. Imbunatateste textura pielii cu lapte pe care il aplici in fiecare seara, inainte de culcare. Acidul lactic din lapte ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii si stimuleaza producerea de colagen. Inmuiati o discheta de bumbac in lapte si apoi tamponati zonele cu probleme.

5. Se amesteca ½ lingura de miere cu 2 linguri de apa. Masati fata si gatul cu aceasta solutie si lasati-o sa actioneze 20 minute, apoi clatiti cu apa calduta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.