Ultima actualizare: ieri, 22:26

Sport

Adrian Mărkuş, atacantul care a refuzat naţionala Ungariei, a semnat cu Olimpia

markus olimpiaAdrian Mărkuş, unul dintre cei mai promiţători atacanţi români, a semnat sâmbătă un contract pe un an şi jumătate cu Olimpia Satu Mare. Crescut de Liberty Salonta şi obişnuit al loturilor de tineret ale naţionalei României, Adrian Mărkuş a mai jucat pentru FC Bihor, Gaz Metan Mediaş, Viitorul Constanţa şi Kaposvari Rakoczi (prima ligă din Ungaria).  El a mai fost în probe la Dinamo Bucureşti în vara anului 2012.

Atacantul în vârstă de 22 de ani a marcat 34 de goluri în meciuri oficiale, are 12 selecţii la naţionalele Under19 şi Under21, pentru care a înscris de 12 ori.

 În 2012, imediat după turneul final al Campionatului European de juniori Under 19, găzduit de România, Mărkuş a fost contactat de oficiali ai Federaţiei Maghiare de Fotbal, care i-au transmis că antrenorul naţionalei de atunci, Egervari Sandor, îl vrea în lotul primei reprezentative. Ungurii i-au propus naturalizarea, însă el a refuzat oferta, anunţând că vrea să joace doar pentru România.

 Este un atacant de careu, are o înalţime de 178 de cm şi 74 de kilograme. Este un jucător de picior drept şi, dacă antrenorul Tiberiu Csik va reuşi să-l integreze în mecanismul echipei, Olimpia îşi va rezolva în sfârşit problemele din compartimentul ofensiv. A fost caracterizat de foştii lui antrenori ca un atacant oportunist, care înscrie mult. Nu beneficiază de o talie solidă, deşi are forţă, în schimb compensează printr-un joc aerian foarte bun. Înscrie foarte multe goluri prin lovituri de cap şi şuturi plasate, din interiorul careului mare.

 

2 comentarii

  1. unu' Răspunde

    Felicitari acestui sportiv! El NU este vinovat ca o gasca de tantalai trebuie sa se asocieze cu numele si personalitatea lui! Vad pe tricou ca scrie,cons. judetean,adica banii nostrii. Am vazut si in judet pe tablite acelasi lucru.Se lauda pe banii nostrii,de parca aceste realizari nu ar fi ceva NORMALE!V-ati pus in slujba oamenilor sa faceti treaba,iar apoi oamenii vor decide daca lucrurile au fost bune sau rele! Intreb:acele tablite cat au costat,deoarece la nivel de judet sunt sute,dapoi la nivel de tara! Cine le executa? Sunt sigur …ca oameni(firme)care NU au nimica cu stef,govor si gasca de snapani!

  2. Berky Răspunde

    Unu’ nu iti convine ?

    Pune mana si fa tu mai bine.

    Nu fii un alt mormoloc de tastatura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.