Ultima actualizare: azi, 22:07
Locale

Căşti antifonice pentru primar. Consilierii PNL și UDMR critică activitatea edilului

sedinta consiliul local satu mare (4)Consilierii locali ai PNL și UDMR l-au criticat în şedinţa de astăzi pe primarul Dorel Coica, aceştia fiind deranjaţi de mai multe afirmaţii ale primarului Dorel Coica, dar reclamând şi unele aspecte din oraş care nu li se par tocmai în regulă.

Dacă în şedinţa Consiliului Local condusă operativ de Magyar Lorand au fost aprobate 27 de proiecte în doar o jumătate de oră, discuţiile pe teme diverse şi criticile aduse conducerii Primăriei au mai durat aproape o jumătate de oră.

Primele zâmbete pe feţele consilierilor au apărut înainte de şedinţă, când consilierul PNL Cosmin Raţiu şi-a făcut apariţia cu o pereche de căşti antifonice.

În prima sa intervenţie, el l-a întrebat pe primar, în engleză, cum a fost excursia sa în Statele Unite şi dacă a fost una scumpă.

Pe urmă, după votarea proiectelor, toate cu caracter administrativ, au avut cuvântul consilierii, iar primarul şi şefii serviciilor din Primărie, au părăsit sala.

Domnule primar v-am adus căști, puteți să stați, vi le puneți și după ce vorbesc puteți să le dați jos”, a spus ironic Cosmin Raţiu.

În cuvântul său, consilierul PNL a criticat unele afirmaţii ale primarului Dorel Coica apărute în presă.

sedinta consiliul local satu mare (2)

Din păcate în ultima perioadă asistăm la diferite vizite în ţări exotice ale domnului primar în diferite regiuni, ne-am obişnuit cu China, Nisa, Statele Unite ale Americii, după care vine, ţine o oră şi jumătate o conferinţă de presă în care atinge câteva puncte care sunt de ordinul SF-urilor. Ţin să readuc aminte de investiţia sălii polivalente, un bazin olimpic, o sală polivalentă. Nu doresc să aduc în discuţie contractul pe care dl. primar l-a avut în 2012 cu sătmărenii şi a spus că dacă în 24 de luni nu reuşeşte să-şi onoreze cel  puţin 30% din promisiuni îşi dă demisia. Eu îi readuc aminte că nici măcar 10% din aceste promisiuni nu şi le-a onorat“, a spus Raţiu.

Potrivit acestuia, demolarea garajelor care au autorizaţie este un abuz, unii dintre proprietari adresându-se justiţiei. El a dorit să precizeze că nu consilierii PNL şi nici cei ai UDMR sunt responsabili de faptul că angajaţii Olimpiei şi cei ai CSM nu şi-au primit salariile, ei fiind cei care au solicitat achitarea restanţelor în ultimele şedinte din anul trecut.

Consilierul Masculic Csaba s-a declarat revoltat de faptul că administratorul public Dan Băbuţ a folosit instituția Consilului Local și cea a Primăriei pentru a ține conferință de presă alături de fotbaliștii Olimpiei în care i-a arătat vinovați de faptul că nu au buget suficient.

La ora actuală Olimpia a primit 400.000 de lei de la Consilul Județean și de la Consiliul Local 300.000 de lei. Asta înseamnă o pătrime din valoare. Nu înțeleg de ce nu au bani. Un răspuns ar fi că ce s-a dat acum a mers pe datorie. Să nu mai acuze că din cauza noastră nu mai primesc ei bani. Nu aceasta este problema. Ar trebui să terminăm cu aceste afirmaţii enervante“, a spus Masculic.

sedinta consiliul local satu mare (3)El a mai adus în discuţie cazul unui sătmărean care a fost taxat cu 100 de lei de către reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public, deşi parcarea încă nu este finalizată. Şeful ADP, Cristian Bozai Vodă, a spus că o astfel de taxă nu există în instituţie şi a cerut detalii suplimentare pentru a lămuri cazul.

Consilierii locali i-au dat replica primarului şi în privinţa “gropii lui Gyuszi”, “crescătorie de şobolani pe care s-au cheltuit 3,8 milioane euro”. Consilierii UDMR au precizat că de fapt această lucrare a costat 1,7 milioane euro.

În opinia consilierilor, primarul ar trebui să se consulte cu ei în cazul în care doreşte închiderea circulaţiei în Centrul Vechi sau reamenajarea Pasajului Corneliu Coposu.

Noi cerem soluţii de la primar, idei poate să dea oricine. Dar dacă nu sunt în stare să facă mentenanţă şi să aibă grijă de ce avem acum, cum putem să facem un alt proiect? Ieri am văzut pe paginile de socializare că un tractor al Florisal bântuie pe pasajul Coposu, chiar pe acele scânduri care nu au fost făcute pentru acest scop, nemaivorbind de faptul că este din Războiul Rece, arată oribil şi distruge. În general în Satu Mare administraţia nu se ridică la nivelul cerut de sătmăreni”, a spus Butka Gergo.

sedinta consiliul local satu mare (1)

48 comentarii

 1. Sebastian Răspunde

  SI NORMAL !!! AVEM SI NOI UN PRIMAR IN SFARSIT CARE FACE CARTIERE,STRAZI SI FACE TOT CE II STA IN PUTERE “PAI CUUUM? TREBUIE DAT JOS… NU E VOIE !!!!” PE CINE INTERESEAZA CA DIN 5 MILIOANE FURA 1 MILION ATATA TIMP CAT CU ALEA 4 MILIOANE FACE CEVA IN SATU MARE, iLLES DIN 5 MILIOANE FURA ALEA 5 MILIOANE SINGUR.BAH MENTALITATEA ASTA DE DINAINTE DE 89 NU MAI VREA SA DISPARA ODATA, HOMMO SAPIENS NEADERTAL SUNT AIA CARE VOR SA IL DEA JOS. DAR STITI DE CE SA VOR SA IL DEA JOS? SA FURE EI TOT FARA SA FACA NIMIC. NU SUNT FAN COICA SI NU L-AM VOTAT DOAR CA PRIMESC DOAR VESTI BUNE IN STRAINTATE DESPRE SATU MARE SI IMAGINI CU CARTIERE SI LUCRURI NOI. SI CAND VAD POZELE ZAMBESC. DACA AR FI SA VOTEZ PESTE CATIVA ANI SIGUR AS VOTA PE DOCTORUL CHEL 🙂

  • Istvan Răspunde

   @Sebastian
   Crede-ma, pentru noi toti e mai bine, acum ca nu poti vota.
   Din pacate pentru noi, satmarenii, multi ca tine au votat si rezultatul se vede.

   • Sebastian Răspunde

    Nu inteleg, eu ziceam ca nu am votat, si totusi nu inteleg ideea. Exprima-te si tu mai altfel te rog

    • Istvan Răspunde

     @Sebastian
     Mai sus scriai, citez:
     ‘DACA AR FI SA VOTEZ PESTE CATIVA ANI SIGUR AS VOTA PE DOCTORUL CHEL”.
     Parerea mea este ca ne ajunge si un mandat al doctorului chel, deci ar fi o binecuvantare pentru noi toti daca nu ar mai chinui acest oras cu talentele lui de mincinos notoriu.
     Din cate vad , in cele scrise de tine, nu traiesti in oras si nu te confrunti zilnic cu ”rezultatele muncii” prestate de catre acest individ.
     Sper ca ma intelegi si-mi accepti parerea.

   • trio valahorum Răspunde

    A aparut din nou trioul de aur al Udmr:Ratiy,Butka şi Masculik cei trei incompetenti care au speriat vestul.

    • viorica. Răspunde

     Va rog sa ne lasa ti in pace cu inpostorul de Rațiu care a vrut sa introduca vacile in oras.

   • loios Răspunde

    Istvan mai bine ai vota tu cu RATIU el ne va ajuta sa bem lapte produs in municipiul Satu Mare de vacile lui mă-sa.

   • ionica Răspunde

    Coica e singurul Primar care a schimbat fata orasului indiferent cat va agitati toti postaci platiti.

    • fam.Codrea Răspunde

     Votez Coica ne-a asfaltat drumul spre Satmarel restul sunt vorbe goale.

     • huidubogdan

      Si eu sunt din satmarel , desi ne-au asfaltat drumul la prezidentiale l-am ales pe Iohannis ,
      drumul a fost facut pentru voturi si pe mine nu ma poate cumpara nimeni !!! Drumul a fost facut pentru cei care se gandesc ca tn …

    • Renata Răspunde

     te rog frumos sa-mi spui si mie ce a facut dragul Domnul Dr. Primar Coica???Eu de cand el e primar schimbare spre bine nu am vazut…

  • satmarean Răspunde

   CE CARTIERE FACE, MA, PRIMARU?

   • Sebastian Răspunde

    in sensul ca le renoveaza, le izoleaza. MA !

    • satmarean Răspunde

     Izolarea blocurilor e un program cu finantare de la guvern care a inceput pe vremea lui Ilyes. Repararea drumurilor din cartiere a inceput pe vremea lui Ilyes. Amenajarea de locuri de parcare in cartiere a inceput pe vremea lui Ilyes

     • satmareanu

      omule, esti ridicol. lasa-l pe Ilies sa doarma in pace

  • codrin Răspunde

   DOMNULE RAȚIU A ȚI FOST VOTAT DE CETĂȚENII ACESTUI ORAŞ ŞI VĂ BATEȚI JOC DE ACEST LUCRU ,SUNTEȚI UN BUFON SI A-ȚI LUAT ÎN DERĂDERE MISIUNEA ÎNCREDINȚATĂ DE CETĂȚENI SĂ VĂ FIE RUŞINE.

  • viorel Răspunde

   Ne -am săturat de impostori şi saltimbaci ca şi Gergo,Maşculic şi Rațiu aceştia sunt total neserioşi şi confundâ Consiliul Local cu o arenâ de Circ.Afară cu voi.

  • clinica sf.idiot Răspunde

   Domnule Ratiu si demolarea garajelor construite fara autorizatie este un abuz ca si interdictia vacilor si a cailor de a intra in oras,v a sugerez sa parasiti orasul si sa va mutati in Ungaria sau Finlanda.

  • satmarean Răspunde

   Domnule Consilier Ratiu sunteti cel mai mare populist in viata chiar ar trebui sa treceti la PSD dupa prostia cu vacile de data asta a ti inceput cu garajele construite ilegal poi în acest caz i mi cumpar si eu un garaj si l amplasez pe Corso.Ce parere aveti?

 2. cosmin Răspunde

  Coica nu are stofa de primar,el are stereotipul unui bisnitar de cartier care daca este contrat fuge de responsabilitati.
  Toti din strainatate sunt ingroziti de cum arata orasul parca ar fi Valea Plangerii.nimeni nu mai voteaza cu Coica este depasit si mincinos ,fara viziune.

 3. katy Răspunde

  Cel mai bun primar este la mare distanță Coica.

  • PopRazvan Răspunde

   Detaliaza un pik , dc ? ce a facut ??? Probabil ti-a dat loc de munca in primaria pentru ca ai lipit afise … Da asta ar fi un motiv bun pentru tine 🙂

 4. delia Răspunde

  Penibili cei trei consilieri ar trebui scoşi din oraş mai ales papagalul de Rațiu care vine cu căşti la el poi de asta primeşte indemnizația de consilier?

 5. trei boi Răspunde

  Domnule primar Coica vâ rugăm sa vă continuați activitatea şi să nu vă plecați urechea la aceşti bufoni care vor să se bage in seamă pe degeaba.

 6. Alex Răspunde

  Dorel Coica a devenit primar numai ca sa se imbogateasca ( nu ca nu ar avea destul ) …

 7. Arnold Răspunde

  Vreau sa il prezint pe domnul primar Coica :
  S-a lăudat că va crea locuri de muncă. Da, şi-a angajat rudeniile şi lipitorii de afişe în Primărie. S-a lăudat că va crea facilităţi pentru investitori. Unde sunt acele facilităţi? S-a lăudat că va aduce un grup de specialişti la Primăria Satu Mare. Unde sunt acei specialişti? A promis locuinţe pentru tineri, mai precis un număr de 1.044 de unităţi locative.( ??? )
  A facut 5% din ce a promis in concluzie este un mincinos , care a promis orice numai sa fie ales .
  Am scris pentru cei care il lauda pe primar nestiind aceste lucruri .

  • satmarean Răspunde

   Coica a facut in doi ani de mandat cat Ilyes in 8 nu are rost sa enumeram acum treburile acestea se vad in oras .

   • Norick Răspunde

    Ai scris gesit ! In loc de “nu are rost sa enumeram” , trebuie : nu se poate enumera… 😀

 8. Relu Răspunde

  Satu Mare a fost condus de Udmr si Psd , In 2016 e timpul sa dam o sansa si PNL-ului !!! Romania lucrului bine facut !!,
  Sau Romania familiei Ponta de la DNA . Alegerea e in mana voastra !

 9. Satmarean Răspunde

  Oricat s-ar stradui PSD a venit schimbarea , deja il simt si ei si ar face orice sa ramana la putere ,insa poporul s-a trezit din somnul cel de moarte !!! De cand a fost ales Iohannis presedinte vad la tv ca pe toti coruptii ii baga la parnaie… DA SI ASTA E SCHIMBAREA , Romania lucrului bine facut … Tineri daca vreti o schimbare in acest oras trebuie sa avem un consiliu local si judetean de la pnl si primar de la pnl !!! Deoarece a fost Udmr au furat , de psd mai bine nu zic nimic ca stiti cu totii . E timpul Pnl-ului ( trebuie sa acordam o sansa ) pentru a crea visuL “Romania lucrului bine facut “

  • ciomu Răspunde

   Deci PNL are doi consilieri locali unul afiliat la UDMR si cealalta doamna e mută total si deja vreti sa conduceti orasul?

 10. elector Răspunde

  A inceput campania electorala cu un an jumatate inainte,Udmr a ales o strategie ciudata cel putin:comentarii cu injuraturi,jigniri,acuzatii nefonfondate la sectiunea comentarii portal precym si anumite luari de pozitie neserioase in consiliul local cu cei doi consilieri Butka,Gergo si cu sprijinul penibil al consilierulyi PNL Ratiu,PNL nu face nimic ptr ca nu are decat doi si Ratiu e UDMR.

 11. marin Răspunde

  Coica a facut cartiere in gradinile de pe B-dul Unirii, a dat autorizatii investitorilor(osenilor) sa construiasca blocuri P+3 etaje, probabil urmeaza blocuri de 10 etaje pe toate gradinile. Acest oras arata mizerabil, banuiesc ca artitectul-sef al orasului e un activist de partid sau un lipitor de afise, nu? Oraselul cu aer aristocratic se transforma intr-un fel de asezare sudista, o Strehaia!

 12. papp felician Răspunde

  Cata dezinformare poi in mandatele lui Ilyes s au construit blocuri intre case intr o veselie iar in ultimii doi ani nu s a eliberat nici o autorizatie de constructie blo uri intre case.

 13. satmarean onest Răspunde

  DOMNULE PRIMAR CAINII LATRA CARAVANA TRECE.FELICITARI.

 14. csaba Răspunde

  Propun consilierilor UDMR si PNL sa initieze o campanie de strangere de semnaturi pentru demiterea actualului impostor care conduce orasul. Satu Mare arata ca un oras infect, insalubru, dezorganizat, prost administrat, mafiot. Asta este rezultatul cand orasul ajunge pe mana unor impostori si infractori. Rezultatele se vad la fiecare pas. Actualul “primar” este preocupat de afacerile sale SCM Dr.Coica, care infloresc(vezi DNA) si prospera in timp ce cetatenii orasului asteapta modernizare, civilizatie, curatenie, ordine. Rusine acestor edili, sa ajungeti in groapa istoriei, ati facut de rusine acest oras.Mi-e scarba de voi.

  • anticsaba Răspunde

   Csaba a ti pierdut alegerile asta e mai bine ai propune sa se faca o analiza cu realizarile lui Ilyes si Coica ,crede ma ar fi socant pentru voi.

  • geo Răspunde

   mandatul este de 4 ani si nu sunt motive ca el sa fie intrerupt. asa e in Romania. Daca nu-ti convine du-te inapoi in Asia ca acolo o sa faci cum vrei tu

 15. sarmarean Răspunde

  Demolarea garajelor a dezavantajat un numar mult mai mic de satmareni fata de cati au fost avantajati prin locuri de parcare civilizate.

 16. om fara garaj Răspunde

  Do.nu Ratiu vreu sa am si eu un garaj ,unde sa l amplasez va rog sa mi spuneti domnuke consilier populist si demagog?

 17. dorin Răspunde

  Inseamna ca osencile Bud construiesc pe B-dul Unirii fara autorizatie?? In acelasi timp le rad in nas vecinilor ca n-o sa le poata bloca constructiile nicicum! La numarul 17 si 34 de pe Unirii se construieste fara autorizatii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.