Ultima actualizare: azi, 19:05
Locale

Colegiul Național ”Doamna Stanca” s-a înfrățit cu Școala din Veleatino (Ucraina)

10970302_780426312039630_1203053426_oDupă ce la sfârșitul anului trecut, conducerea Școlii din Veleatino (Ucraina) a semnat la Satu Mare un protocol de colaborare cu Colegiul ”Doamna Stanca”, a venit și rândul sătmărenilor să întoarcă această vizită.

Vineri, 20 februarie, o delegație a Colegiului, în frunte cu directoarea Anna Maria Marușca, a vizitat această frumoasă localitate.

Gazdele au prezentat bogatele și diversificatele activități școlare și extra curriculare, precum și modul în care tradițiile sunt păstrate.

Din delegație au mai făcut parte, Felician Pop, consilierul preșdintelui CJ, Adrian Ștef, Robert Laszlo, directorul Centrului de Creație și Liuba Horvat, secretar general al Uniunii Ucrainenilor din România, artizanii acestei înfrățiri.

La întâlnire au mai fost prezenți: Janna Mikityuk, șefa Direcției de Învățământ a raionului Hust, fosta directoare a școlii din Veleatino, Natalia Țifra, actuala directoare, Olga Traista, primarul comunei Veleatino, precum și întreg corpul profesoral.

Vor urma schimburi de elevi, tabere comune, excursii în cele două etnități administrative, spectacole și schimburi de experiență pe teme de educație.

Pentru că era zi de doliu național – se comemora un an de la masacrul de pe Maidanul din Kiev, delegația românească a aprins câteva lumânări la un monument din orașul Hust.

A urmat apoi, întâlnirea cu noua conducere a raionului Hust, în frunte cu șeful acestuia, Ivan Lipcei, în cadrul căreia s-au dezbătut probleme legate de viitoarea dezvoltare a colaborării cu județul Satu Mare.

Un alt punct important al vizitei l-a constituit întâlnirea cu Petei Judit, șefa administrației raionului Vinogradiv și Varga Valeria, șefa Direcției Financiare.

La întâlnire au mai participat primarii Ivan Haiduc din Hija (Tarna Mică) și Vasile Ivașcu, de la Cerna.

În numele președintelui Adrian Ștef, Felician Pop a lansat o invitație conducerii raionale Vinogradiv de a efectua o vizită în județul nostru și a vorbit despre demersurile făcute de Consiliul Județean Satu Mare, în vederea redeschiderii punctului de frontieră Tarna Mare – Hija.

Judit Petei a apreciat sprijinul acordat de sătmăreni și a mulțumit pentru intenția acestora de a organiza o acțiune umanitară în folosul soldaților plecați pe front.

Sursa:Consiliul Județean Satu Mare

11002344_780428748706053_241635311_o

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.