Ultima actualizare: azi, 20:11
Locale

Incendiu în localitatea Prilog, provocat de coșul de fum

incendiu Moftinu MicÎn ziua de 06.02.2015, la ora 11:34, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la coşul de fum al unei case de locuit, din localitatea Prilog.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Staţiei de Pompieri, Negreşti, care au  intervenit cu două autospeciale.

Pompierii, au  constatat că ardea coşul de fum de la acoperişul casei, cu pericol de propagare la întreg acoperişul, respectiv, casa de locuit.

Au ars: funinginea şi depunerile din interiorul coşului de fum şi o grindă.

Cauza incendiului: coş de fum, amplasat necorespunzător ori neprotejat termic faţă de materialul lemnos din jurul hornului.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, reamintim cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor, centrale termice pe lemn, ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:

– verificarea stării de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire pe lemn;

– verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Sursa: ISU Someș Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Tăiere fără drept de arbori în Batarci

La data de 05.02.2015, polițiștii Postului de Poliție Comunal Batarci împreună cu cei ai Postului de poliție Comunal Tarna Mare,...

Închide