Ultima actualizare: azi, 13:20
Locale

Judeţul Satu Mare se înfrăţeşte cu regiunea Piemonte

delegatie Italia (69)Județul Satu Mare se va înfrăți cu regiunea Piemonte din Italia iar orașul Tășnad cu Acqui Terme. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei întâlniri la Consiliul Județean între conducerea judeţului şi o delegație din regiunea Piemonte.

Intenția celor două părți este de a încheia un parteneriat între judeţul Satu Mare şi regiunea Piemonte din Italia iar astăzi se vor face demersurile pentru înfrăţirea între oraşele Tăşnad şi Acqui Terme. Înfrăţirea are ca scop colaborarea şi realizarea de proiecte comune în mai multe domenii: cultură, învăţământ, turism, sport, activităţi sociale şi economice.

S-a stabilit această întâlnire pentru apropierea celor două regiuni, Satu Mare și Piemonte iar pe de altă parte relația dintre Tășnad și respectiv orașul Acqui Terme, care ca și Tășnadul este un centru balneo- climatic cu băi speciale. De asemenea, delegația va face diferite vizite economice la diferite societăți comerciale din Satu Mare și după masă vor merge la Tășnad, unde vor perfecta această relație pe care au dorit-o să o facă”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Riedl Rudolf.

Viceprimarul orașului Acqui Terme, Franca Roso, a declarat în cadrul întâlnirii că cele două orașe au foarte multe în comun și își doresc cât mai repede să ajungă la un schimb cultural, economic și turistic. De asemenea, a subliniat faptul că transmite salutul primarului din Acqui Terme, care de la început a crezut foarte mult în acest proiect de înfrățire.

În ceea ce privește înfrățirea dintre județul Satu Mare și regiunea Piemonte, preşedintele Confimprese Nord-Vest Italia, Carmine Gelli a prezentat scrisoarea de intenție privind încheierea unui parteneriat între cele două regiuni.

Mă aflu astăzi aici la Satu Mare ca să identific societăți românești și mai ales diferite sectoare particulare pentru a ne uni și să învingem piața cu produse chinezești, cu produse de calitate”, a afirmat Carmine Gelli.

După întâlnire, se va vizita staţiunea Tăşnad pentru a stabili paşii următori pentru înfrăţirea celor două localităţi, ambele având staţiuni termale. Conducerea Primăriei Acqui Terme va adresa invitaţia primăriei Tăşnad de a adera la EHTTA (European Historic Thermal Towns Association).

2 comentarii

  1. andrei Răspunde

    Bravo Daliana! Ești un om politic care face ceva concret pentru sătmăreni!

  2. ionel m Răspunde

    Cine crede ca o regiune italiana de cca 4,4 milioane locuitori se poate infrati cu “marele ” judet Satu Mare . Poate e o confuzie de regiuni , sau cineva vrea sa-si faca imagine pe seama necunoscatorilor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.