Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Picturi ale artiștilor maramureșeni, la Centrul de Creație

expozitie pictura Centrul de Creatie (36)Galeria Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din Satu Mare a găzduit astăzi vernisajul expoziției de pictură ”Artiștii Maramureșeni”. Peste 30 de picturi ale artiștilor din cadrul Asociației Artiștilor Plastici ”Alexandru Sainelic” Maramureș au fost expuse pentru sătmăreni.

Frumoasele picturi sunt inspirate din natură și chiar din mediul rural, fiind ilustrate în unele picturi ulițele de altă dată ale copilăriei încărcate de zăpadă. Este o expoziție în care se regăsesc portrete, flori dar și tradiții din zona Maramureșului, transpuse de cei 22 de pictori, cu măiestrie și talent în picturile lor.

Sătmărenii pasionați de această artă, sunt așteptați să viziteze expoziția, care timp de două săptămâni va fi găzduită de Centrul de Creație.

La deschiderea oficială a vernisajului au fost prezenți directorul Centrului de Creație, Robert Laszlo, consilierul președintelui Consiliului Județean, Felician Pop, președintele Asociației Artiștilor Plastici ”Alexandru Sainelic” Maramureș, artistul Trica Mihai Adrian și directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș, Ștefan Mariș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.