Ultima actualizare: azi, 15:08
Locale

Primarul Dorel Coica vrea să închidă circulaţia în centrul vechi

piata libertatii satu marePrimarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că se caută terenuri pentru amenajarea de parcări în zona centrală  şi se regândeşte toată zona, astfel încât circulaţia rutieră să fie închisă în centrul vechi, care să devină zonă pietonală, de promenadă.

“Vreau să putem realiza printr-un pasaj pietonal o zonă de promenadă. Asta este ţinta, să închidem circulaţia în centru, să facem redirijări de circulaţie şi să facem o zonă pietonală. Asta ar fi dorinţa noastră până în 2016. Vreau să dăm o deschidere către agenţii economici să devină şi centrul municipiului cum e de pildă centrul din Braşov, plin de terase, sau cum este centrul din Debrecen, populaţia să se plimbe, să se relaxeze”, a declarat primarul.

16 comentarii

 1. unu Răspunde

  pai putin renovat si sa lipseasca fetitele care te abordeaza si din pacate sunt urate ca draq :))

 2. adrian Răspunde

  Inainte de a inchide circulatia in centru as recomanda sa se faca un test. S-o inchida intr-o saptamana de luni pana vineri. Sa vedem ce se intampla. Eu sunt de parere ca ar fi un haos total. Ca sa ocolesti centrul sau sa gasesti un loc de parcare iti va lua o ora.

 3. adi Răspunde

  Alo,Alo dl”Coica nu mai aberati,sunteti in perpetua campanie de minciuni,chiar credeti ca satmarenii sunt prosti sa va voteze,sunteti ghinionul orasului Satu -Mareun excroc mascat in doctor corigent cu IQ sub medie.

 4. gica Răspunde

  Domnule primar va felicit pentru aceasta idee .

 5. Alma Răspunde

  Excelent pt toți locuitorii din Satu Mare. dacă se poate în alte orașe mult mai mari în Satu Mare sigur se poate. Ar fi un lucru deosebit . Dar nu pentru Tăntălăi de care este plin orașul. Dacă reușește îl votăm .!

 6. cetatean Răspunde

  Este o masura excelenta pentru acest oras centrul vechi trebuie sa fie pietonal cine se impotriveste este gigi contra .

 7. giurgiu ion Răspunde

  Nu trebuie sa l injuram pe Coica pentru ca nu au reusit altii sa faca asta e o propunere foarte buna si sper sa se realizeze.

 8. Bunna Richard Răspunde

  Eu zic sa faca prima data podul ala nou despre care era vorba !!

 9. Norick Răspunde

  Ideea este buna , dar sa nu uitam,ca in orasele unde functioneaza aceasta initiativa au o infrastructura bine gandita ,deja la faza de proiect si strazile ,respectiv parcarile in asa fel sunt “facute” sa nu blocheaza traficul rutier.Asa cum am citit mai sus,poate ar trebui un test la prima faza.Si trebuie luat in cossiderare si masinile din categoria “super lux”, care NUMAI in centrul orasului pot parca.(Dotarea asta scumpa este cerut expre’ de la clientii) 😀

  • satmarean Răspunde

   Daca se inchide circulatia fara sa se amenajeze toata piata (ceea ce costa milioane de euro) nu va fi folosita si nu va avea rost. Sa vedem proiectul de reamenajare a pietei centrale (vezi Baia Mare)

 10. D.N.A. Răspunde

  Mie imi miroase a sifonare de bani prin studii de fezabilitate acordate firmelir de casa….

 11. cris Răspunde

  Excelentă idee, să mai umble locuitorii Sătmarului și pe jos!!!!

 12. cetățean Răspunde

  Consider că închiderea Centrului Vechi este o idee foarte bună care speră să se și facă, deaorece merităm și noi ceva mai mult de cât o pietonală cam prăfuită..Să scoatem de sub ”perdeaua nepăsării” monumente istorice care ar aduce mai multă vizibilitate orașului..Eu cred că ar avea foarte multe beneficii! Dacă s-ar închide sensul giratoriu, Strada Horea, Strada Ștefan Cel Mare până la Grand Mall, Strada Decebal de la Sala de Sport CNME Partea de la Ceasul electric până la Borsalino, la fel și pe partea cu catedrala, s-ar putea amenaja un ansamblu de locații pietonale ce ar schimba fața orașului.Trebuie găsită și o soluție pentru parcări în jurul centrului, de ce nu parcări subterane sub această zonă pietonală?!!

 13. Cristina Răspunde

  Sa inchizi Centrul Vechi este egal ca si cum ai inchide orasul…ce mai are Satu Mare in afara de centru?
  Nu va luati dupa orase precum Timisoara,Debrecen,Bucuresti unde ai n-spe mii de variante sa ocolesti si sa ajungi la locul dorit.
  Sigur ca e frumos,dar o sa va vad cand aveti de alergat sa va faceti un xerox doar in Centru…si veti lasa masina la Piata Mare 🙂
  Treci podul iti ia 30 de minute,gasesti o parcare 1 ora iar ca sa ajungi pe urma la o terasa inca 30 de minute 🙂
  E valabila treaba…dar nu in Satu Mare.De ce nu se poate face Gradina Romei…terase,zona de agrement,restaurant,cafenea,lac…
  De ce nu se poate face o cafenea pe un vaporas pe Somes…de ce nu se poate face un loc frumos din Lacul Pescarus?…
  E prea mic Satul Mare pt idei de genul,suna bine intr-adevar dar nu se pot pune in practica.

 14. sad Răspunde

  Da la burdea de aproape doi ani se tot face a 3-a banda,soseaua de centura se tot liciteaza, al 3-lea pod tot in stadiu de proiect,momentan Cojac asta a reusit sa isi faca parcari la cabinete, si sa tot caute noduri in papura ex-ilor primari si comunicate de prese

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Coica despre groapa lui Gyuszi: Crescătorie de şobolani cu 3,8 milioane euro

Actualul primar, Dorel Coica, a readus în discuţie problema pasajului Corneliu Coposu, cunscută drept "Groapa lui Gyuszi", el fiind de...

Închide