Ultima actualizare: azi, 13:19
Locale

Probleme grave la Călinești Oaș. Sechestru pe Primărie și școli

Dinu BirtocViceprimarul comunei Călineşti Oaş, Dinu Birtoc, a explicat astăzi, într-o conferinţă de presă, cât de grav este pentru comună faptul că au fost blocate conturile instituţiei şi s-a pus sechestru pe imobilele deţinute. Toate acestea s-au întâmplat, susţin atât viceprimarul cât şi copreşedintele PNL Satu Mare, Petre Mureşan, din cauza proastei administrări a comunei condusă de Gheorghe Copil.

Potrivit viceprimarului, a fost instituit sechestrul asigurator la cererea Fondului de Garantare a Creditului Rural, pentru o sumă de 4.996.000 de lei, la cererea Administraţiei Naţională de Administrare Fiscală, pentru o sumă de 4.357.000 lei şi urmează probabil încă o executare în valoare de 1,2 milioane lei cerută de firma care a efectuat lucrări neplătite încă.

Totul a pornit după ce Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, actuala Agenţie pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, a depistat unele nereguli la proiectul pe măsura 322 implementat de Primărie. Prin acest proiect integrat se dorea extinderea canalizării, asfaltarea unor drumuri şi modernizarea unei şcoli, dar nu s-a respectat proiectul, pe anumite porţiuni a existat inclusiv finanţare dublă de la Guvern. Deoarece nu s-a respectat proiectul, AFIR a reziliat contractul de finanţare din fonduri europene şi a trecut la recuperarea sumelor. Astfel, Primăria are datorii de mai multe milioane lei.

Viceprimarul s-a arătat revoltat de faptul că a sesizat din timp autorităţle cu privire la neregulile comise de către primarul Gheorghe Copil, dar nimeni nu a făcut nimic, astfel că s-a ajuns în această situaţie.

Dinu Birtoc, Petre Muresan (3)

Acum au fost blocate conturile primăriei, s-a pus sechestru pe imobile, pe terenurile din proprietatea primăriei, inclusiv pe cele trei școli.

Deocamdată nu s-a găsit nicio soluţie pentru remedierea situaţiei, cert este că din bugetul local nu se poate plăti această datorie nici în următorii 15 ani, în condiţiile în care nu s-ar plăti salarii.

Dl. Birtoc de foarte multe ori a relatat aceste aspecte de la Călineşti Oaş şi nu s-a întâmplat nimic. Este o situaţie fără precedent în nord vestul ţării. Este regretabil că din cauza unei administraţii deficitare trebuie să plătească întreaga populaţie“, a conchis Petre Mureşan.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Petre Mureşan: Suntem obligaţi să ne asumăm guvernarea!

Co-preşedintele PNL Satu Mare, Petre Mureşan, a afirmat astăzi, într-o conferinţă de presă, că se lucrează la constituirea unei noi...

Închide