Ultima actualizare: azi, 15:42
Locale

S-au pus bazele Asociației Proprietarilor de Câini din Satu Mare. Suranyi Botond, președinte

Asociatia Proprietarilor de Caini (1)Peste 30 de proprietari de câini s-au adunat sâmbătă, la Filarmonica Dinu Lipatti, pentru a pune bazele primei asociații a proprietarilor de câini din Satu Mare. Interpretul Suranyi Botond, binecunoscut sătmărenilor din participările sale la X Factor și Vocea României, a fost ales președinte.

La această primă adunare de constituire s-a adus la cunoștința celor prezenți forma juridică pe care trebuie să o înființeze, scopul principal și obiectivele asociației. Marea majoritate a proprietarilor de câini dorește în primul rând înființarea unui spațiu public dedicat plimbării câinilor fără lesă și botniță.

Conform HCL 33/2011 constituie contravenție lăsarea în libertate sau accesul fără botniţă, lesă şi zgardă sau ham, în locuri şi localuri accesibile publicului, a câinilor sau a altor animale de companie care prezintă pericol pentru integritatea corporală a cetăţenilor; accesul cu câini periculoşi din rasele concepute pentru lupte şi atac (Pit Bull, Boerbull, Bandog), indiferent de echiparea acestora, în localuri publice, mijloace de transport în comun, precum şi în alte locuri publice.    

Accesul se permite doar în părţile comune ale imobilelor în care sunt deţinuţi, pe drumurile publice şi căile de acces către acestea, numai dacă vor fi echipaţi corespunzător (cu botniţă, lesă şi zgardă sau ham).

Asociatia Proprietarilor de Caini (2)

Astfel, numeroasele conflicte dintre stăpânii de câini și organele Poliției Locale, care aplică amenzi tuturor celor care-și plimbă patrupedul fără botniță sau lesă, indiferent de rasă, au stârnit controverse, iar Asociația Proprietarilor de Câini din Satu Mare vrea să apere interesele proprietarilor, creând astfel o punte de legătură între autoritățile locale și stăpânii de câini.

În cadrul acestei prime întâlniri, membrii prezenți au ales ca Asociația Proprietarilor de Câini din Satu Mare să fie condusă de un Consiliu Director format din Suranyi Botond, în calitate de președinte, vicepreședinte și respectiv secretar fiind aleși Nemeti Sandor și Crina Varga, iar Szabo Zoltan și Roman Jozsef sunt membri în forul de conducere.

În zilele următoare asociația se va constitui legal, urmând apoi să protejeze interesele proprietarilor de câini din Satu Mare.  

4 comentarii

 1. Roman Jozsef Răspunde

  articol reusit ,la subiect,felicitari

 2. Roman Jozsef Răspunde

  articol reusit ,la subiect,felicitari

 3. Crina Răspunde

  Multumim pentru sustinere si incurajare 🙂

 4. Margit-Tamás Tiberiu Răspunde

  Multumim pentru articol,felicitari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale, Lumea animalelor
El este eroul care a salvat-o pe fata ce s-a aruncat în Someș (VIDEO)

Un pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Someș Satu Mare a fost cel care, alături de un alt...

Închide