Ultima actualizare: azi, 12:39
Locale

Teatrul de Nord reia spectacolul “Neînțelegerea”

spectacole februarie 1Secţia Română a Teatrului de Nord reia spectacolul „Neînţelegerea” de Albert Camus, în regia lui Cristian Ioan. Spectacolul se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare în data de 7 și 8 februarie 2015, de la ora 19:00 .

Piesa redă în esenţă cumplitele fapte de care pot fi capabili oamenii atunci când sunt guvernaţi de dorinţa de înavuţire, de sentimente de ură şi părăsiţi de iubire. Reîntors după o lungă absenţă, Jan nu îşi declină adevărata identitate, fiind ucis de mama şi sora sa, care din dorinţa de a lăsa în urmă o viaţă plină de lipsuri săvârşesc mai multe jafuri şi crime, ale căror victime sunt cei cazaţi în micul han pe care acestea îl deţin. „Neînţelegerea” dă tuturor o lecţie despre adevăr, destin şi iubire, în lipsa cărora viaţa noastră este supusă hazardului şi haosului.

„Povestea se apropie foarte mult de ceea ce astăzi apare inscripționat tot mai des pe ecranele televizoarelor înaintea unor filme, când ni se anunță că vom vedea un ”thriller”. Tema acestui text, prin întrebările existențiale pe care le propune, prin căutarea disperată a divinității și rostului omului pe lume, se apropie de marile tragedii umane descrise de Shakespeare în <<Hamlet>> sau Goethe în <<Faust>>.” (Cristian Ioan)

Actorii dau viaţă personajelor lui Camus, într-un decor de castel gotic, imaginat de Klara Labancz, pe acordurile melodiei „Avant de mourir”, a lui Georges Boulanger, interpretată de maestrul Rudolf Fatyol.

Spectacol cu publicul pe scenă! 

Preţul biletelor: 20 lei; 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari.

 La spectacolul din 7 februarie este valabil abonamentul ”Vasile Savinescu” iar la cel de duminică 8 februarie este valabil abonamentul ”Ștefan Mareș”.

Sursa: Teatrul de Nord Satu Mare

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Primăria Negrești Oaș ajută tinerii să-și inițieze o afacere

Primăria orașului Negrești-Oaș a câștigat o finanțare de 1,3 milioane de euro prin care va instrui în antreprenoriat minim 400...

Închide