Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Ţigări în valoare de peste 53.000 de lei, confiscate la frontiera de nord

tigari de contrabandaÎn cadrul unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat aproximativ 6.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 53.000 lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 24 februarie 2015, începând cu ora 18:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au efectuat, în baza unor mandate emise de către Judecătoria Sighetu Marmaţiei, două percheziţii domiciliare pe raza localităţii Rona de Sus.

În urma percheziţiilor, la unul dintre imobilele vizate, care aparţine lui Ana H., de 52 ani, au fost descoperite patru colete învelite în folie de culoare neagră care conţineau ţigări.  Acestea au fost transportate la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 26.700 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

În data de 24 februarie 2015, un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul P.F. Sighetu Marmaţiei a identificat în trafic, pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, un autoturism înmatriculat în România, despre care aveau date că transportă ţigări de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare pentru a opri la control autoturismul, în acesta aflându-se Lenuţa G., de 27 ani şi Cristina P., de 31 ani, ambele domiciliate pe raza judeţului Arad.

Lucrătorii noştri au luat măsura conducerii autoturismului şi a celor două persoane la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunţit. În urma controlului au fost descoperite în locaşuri special amenajate 1.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 8.900 lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Lucrători din cadrul aceluiaşi sector, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, au descoperit abandonate în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Crăciuneşti, judeţul Maramureş, patru colete voluminoase care conţineau 1.980 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 17.600 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Sursa: ITPF Sighetu Marmaţiei 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.