Ziua Mondială a Apei va fi marcată de către S.C. Apaserv Satu Mare S.A. prin organizarea Zilei porţilor deschise şi amenajarea unui pavilion publicitar pe platoul din Piaţa 25 Octombrie din municipiul Satu Mare
În cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite Asupra Mediului Înconjurător de la Rio de Janeiro a fost adoptată la data de 22 decembrie 1992 Hotărârea prin care 22 Martie a devenit Ziua Mondială a Apei. S-a dovedit o ocazie bună pentru a reaminti tuturor cât de importante sunt eforturile concrete de a oferi spre consum apă pură, precum şi identificarea problemelor şi găsirea de soluţii la aceste probleme. Astfel în fiecare an la data de 22 martie se celebrează Ziua Mondială a Apei.
Ziua Mondială a Apei va fi marcată de către S.C. Apaserv Satu Mare S.A. în acest an, prin organizarea Zilei porţilor deschise şi amenajarea unui pavilion publicitar pe platoul din Piaţa 25 Octombrie. Toţi sătmărenii care doresc să viziteze Uzina de Apă Mărtineşti sau Staţia de Epurare Satu Mare o pot face vineri, 20 martie, între orele 9-14. În acest interval vor avea loc diverse prezentări ale obiectivelor societăţii dar şi prezentarea activităţii pe care cei de la Apaserv o desfăşoară.
De asemenea, tot vineri, 20 martie, începând cu ora 10.00 , S.C. Apaserv Satu Mare S.A. aşteaptă sătmărenii la pavilionul publicitar amenajat în Piaţa 25 Octombrie, vis a vis de Banca Transilvania, unde salariaţii societăţii vor susţine prezentări despre apă şi importanţa ei în viaţa de zi cu zi, precum și despre cel mai mare proiect de investiții derulat de S.C. Apaserv Satu Mare S.A. ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, cofinanțat din Fondul de Coeziune în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu 2007-2013.
Alături de reprezentanţii S.C. Apaserv Satu Mare S.A. vor fi prezenţi şi reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare pentru a extinde campania de conștientizare a populației privind necesitatea colectării selective a uleiului vegetal uzat, în baza Protocolului de colaborare dintre cele două instituții. Astfel, se vor amenaja cu sprijinul autorităților locale și a firmei S.C. ALPYN RECYCLING SRL, puncte de colectare a uleiurilor uzate în cele 6 orașe din județ: Satu Mare, Carei, Tășnad, Negrești Oaș, Ardud și Livada. În acest scop, un grup de voluntari vor împărți fluturași pentru a conștientiza populația de efectele negative pe care le are eliminarea uleiului vegetal uzat în rețeaua de canalizare.
Prin programele propuse vă oferim posibilitatea de a avea o privire de ansamblu despre apă, apă potabilă şi despre epurarea apei uzate, considerând că este important să facem cunoscute populaţiei activităţile noastre şi să acordăm o atenţie deosebită procesului de educare a noii generaţii.
CU OCAZIA ZILEI MONDIALE A APEI NE EXPRIMĂM SPERANŢA CĂ ÎMPREUNĂ CU DUMNEAVOASTRĂ VOM REUŞI SĂ PROTEJĂM SURSELE DE APĂ DE LA POLUAREA IREVERSIBILĂ, CĂCI APA CURATĂ ESTE VIAŢĂ ŞI SĂNĂTATE. DEPINDE DE NOI CUM NE RAPORTĂM LA ACESTE ASPECTE, CĂCI FIECARE PICĂTURĂ DE APĂ CONTEAZĂ!
Sursa: Apaserv Satu Mare