Ultima actualizare: azi, 21:38
Locale

Cinci incendii provocate în Satu Mare, într-o singură zi

incendiuPompierii sătmăreni au intervenit în cursul zilei de ieri, 17.03. 2015, în intervalul orar 16:00 – 23:00, la un şir de evenimente produse în mai multe localități din județul Satu Mare. 

I.S.U. ,,SOMEŞ” Satu Mare a fost anunţat la ora 16:12, despre un incendiu la o locuinţă din localitatea Negreşti Oaş, unde ardea acoperişul acesteia şi al anexei, cu pericol de propagare la întreaga casă.

Cauza probabilă de producere a evenimentului a fost jocul unui copil de aproximativ şapte ani care a aprins, cu ajutorul unei brichete, fânul depozitat lângă casa de locuit.

Din nefericire, au ars acoperişul casei şi al anexei, un autoturism, mobilierul din interiorul locuinţei şi aproximativ patru mc. de lemn pentru foc.

Apoi, la ora 16:12, în Tămăşeni a fost anunţat un incendiu de pădure, având ca împrejurare probabilă determinantă, focul deschis în spaţii deschise.

În urma acestuia au ars, aproximativ zece hectare de litieră forestieră, degradându-se aproximativ zece mc. de buşteni de stejar.

Pentru lichidarea incendiului, au fost dislocate forţe din cadrul Gărzii de Intervenţie Turţ, un autocamion de intervenţie cu opt pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare şi S.V.S.U. Batarci.

În jurul orei 19:13, Secţia de Pompieri Carei a intervenit pentru stingerea unui incendiu, produs în zona imediat apropiată gării C.F.R. Carei, unde ardea vegetaţia uscată, pe o suprafaţă aproximativă de trei hectare, dar şi doi stâlpi de susţinere circuite telefonie fixă C.F.R.

În seara aceleiaşi zile, în localităţile Tăşnad, la ora 20:55 şi Halmeu Vii, la ora 22:05, au fost anunţate două incendii la acoperişurile caselor de locuit, ambele, având ca şi cauză probabilă de aprindere, jar sau scânteie, iar ca mijloc probabil, coşul de fum al sobei, neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

La incendiul din Tăşnad, au ars o grindă de lemn şi izolaţia termică, pe o suprafaţă aproximativă de un metru pătrat, iar la cel din Halmeu Vii, au ars aproximativ, 13 mc. coni şi alte elemente din lemn, componente ale acoperişului, degradându-se, însă, ţigla acoperişului şi parte din instalaţia electrică a locuinţei.

Ca urmare a acestor evenimente nefericite, s-au produs, desigur, pierderi materiale, însă datorită intervenţiei prompte şi profesioniste a pompierilor, s-au reuşit salvarea unor însemnate cantităţi de bunuri materiale.

Menţionăm de asemenea că din fericire, nu au existat, în nici una dintre situaţii,  persoane rănite.

Sursa: ISU Someș Satu Mare

               

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Apaserv Satu Mare va sărbători Ziua Mondială a Apei

Ziua Mondială a Apei va fi marcată de către S.C. Apaserv Satu Mare S.A. prin organizarea Zilei porţilor deschise şi...

Închide