Ultima actualizare: azi, 11:44

Locale

Campanie comună a ONG-urilor pentru adunarea a 2% din impozitul pe profit

asociatia Stea Dorel Coica (11)Primarul Dorel Coica împreună cu conducerea Asociației Stea și mai mulți reprezentanți ai ONG- urilor sătmărene au susținut astăzi o conferință de presă în sala de ședință a Consiliului Local Satu Mare pentru promovarea redirecționării a 2% din impozitul pe venit în sprijinul comunității sătmărene.

Scopul acestui eveniment a fost acela de a informa sătmărenii despre modul de direcționare a 2% din impozitul pe venit aferent anului 2014 precum și despre diferitele tipuri de acțiuni și programe realizate de către organizațiile non- profit active în domeniul social, către care contribuabilii pot direcționa procentul de 2%, contribuind astfel la dezvoltarea comunității sătmărene.

În cadrul conferinței, directoarea Asociației Stea, Cristina Bala,  a transmis sătmărenilor că printr-un gest simplu și anume de a direcționa 2% din impozitul pe venit, se pot rezolva problemele sătmărenilor aflați în dificultate.

”Este un gest simplu pe care îl putem face pentru ca această finanțare să rămână în comunitatea sătmăreană. Contribuim astfel la eficientizarea cheltuielii banilor public și totodată putem contribui la rezolavarea unei probleme sociale. Pașii pentru a direcționa 2% sunt foarte simpli, în primul rând, fiecare contribuabil decide către cine dorește să îndrepte acești bani, urmând să completeze un formular care poate fi găsit pe site-urile ANAF sau organizațile non-guvernamentale și acesta din urmă să fie depus la Administrația Finanțelor Publice. Mai avem timp să contribuim prin acest mecanism la dezvoltarea orașului nostru până în 25 mai 2015”, a afiramat Cristina Bala.

La rândul său, primarul Dorel Coica a menționat faptul că în acest proiect se pot implica și firmele, iar prin virarea a 2% din impozitul pe venit nu are nimeni de pierdut, ba chiar ajută și sprijină comunitatea sătmăreană.

”Orice cetățean care lucrează, care are un contract de muncă, poate să meargă la serviciul financiar și să ceară ca acei 2% să fie virați în contul unei funadații. De asemenea, firmele se pot implica prin prezentarea acestui proiect și să se amplifice faptul că nici firma și nici cetățeanul care virează nu pierde nimic”, a declarat Dorel Coica.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.