Ultima actualizare: azi, 13:03
Locale

Descinderi la Satu Mare. Procurorii caută falsificatori de paşapoarte

mascatiProcurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează  cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, trafic de influență, precum și complicitate la fals în înscrisuri oficiale, uz de fals și trafic de influență, cumpărare de influență, folosire în orice mod, direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

În cursul zilei de astăzi, 13 martie 2015, în baza unor autorizații emise de către instanță, sub coordonarea procurorilor din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică, ofițeri și lucrători din cadrul Direcției Generale Anticorupție, precum și ai Brigăzii Speciale de Intervenție ‘Vlad Țepeș’ a Jandarmeriei, desfășoară percheziții domiciliare în 16 locații situate pe raza județelor Maramureș, Galați, Satu Mare și Cluj.

Din probele administrate în cauză a rezultat că infracțiunile sunt săvârșite de către mai multe persoane care falsificau, pe teritoriul Republicii Moldova, documente de identitate pentru persoane interesate să le obțină contra cost.

Metoda contrafacerii consta în utilizarea elementelor reale de identificare (data nașterii, cod numeric personal etc.), aparținând unor titulari de documente valide de identitate, activități urmate de întocmirea documentelor falsificate, prin substituirea fotografiilor titularilor cu cele ale persoanelor interesate să le obțină.

Astfel, sumele percepute pentru această operațiune se cifrau la 3.000 euro (din care se achita un avans în cuantum de 1.000 euro, diferența fiind remisă la data predării setului complet de documente, cum ar fi cărți de identitate, permise auto, pașapoarte).

În documentarea activității infracționale, procurorii au beneficiat de suportul tehnic și informativ al Serviciului Român de Informații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Parcarea anului în Cluj – Audi de Satu Mare (FOTO)

Maşina unui sătmărean a ajuns vedetă pe Facebook în Cluj după ce a parcat într-o staţie de autobuz în aşa...

Închide