Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Earth Hour la Satu Mare. Lampioane și lumini stinse

lampioaneLa ora locală 20:30 sătmărenii au stins luminile pentru pământ alături de alte peste două miliarde de oameni. A fost Ora Pământului (Earth Hour), oră în care oamenii care iubesc natura și care sunt preocupați de problemele de mediu actuale s-au strâns împreună pentru a transmite un mesaj comun forurilor de decizie de pe tot globul. În România aproape 40 de orașe sărbătoresc Ora Pământului, la îndemnul WWF-România, care a inițiat campania și o derulează în peste 150 de țări.

Satu Mare a demonstrat în fiecare an că cetățenii ei sunt interesați de mediu din ce în ce mai mult și că sunt dispuși să se implice în activități durabile, că sunt dispuși să acționeze și la nivel individual sau în cercuri apropiate pentru a da un exemplu și altora că schimbarea comportamentului față de natură este posibilă și la îndemâna oricui.

Anul acesta mesajul și îndemnul pentru comunitatea Earth Hour a fost „Dăruiește naturii din energia ta”. 

Aproape 40 de orașe au răspuns apelului și au organizat evenimente extrem de creative dedicate Orei Pământului.

Primăria Satu Mare și Asociația ACT4U, împreună cu Asociația E.K.E, Asociația STEA, au organizat multiple acțiuni menite să atragă atenția acestei zile mondiale. Asociația ACT4U a îndemnat sătmărenii la jocurile copilăriei printre care și tenis cu piciorul, fuga în sac desfășurată la nivel de competiție, desene pe asfalt pentru cei mici, mini basket, rațele și vînătorii, confecționare și lansare de zmeie împreună cu Asociația Stea iar Asociația SamStudia a pregătit ateliere de creație cu modelaje din lut sub diferite forme,  sculptură în lemn și face painting.

Ora 20:30 – Ora pământului, a fost marcată cu lansare de lampioane, muzică și multă voie bună. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.