Ultima actualizare: azi, 13:19

Locale

Incendiu de vegetație uscată la Negrești Oaș

Incendiu-vegetatieÎn ziua de 25.03, la ora 19.04, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu de vegetaţie uscată, în localitatea Negreşti Oaş.

La faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Staţiei de Pompieri Negreşti Oaş, care au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând pentru lichidarea incendiului în colaborare cu S.V.S.U. Negreşti Oaş şi un număr cinci cetăţeni angajaţi ai Ocolului Silvic Negreşti Oaş.   

Pompierii au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia la pădurea învecinată şi un divan aflat tot în vecinătatea pădurii.

Din păcate, incendiul a fost observat şi anunţat destul de târziu la numărul unic de urgenţă 112, astfel că au fost afectate de incendiu circa 25 hectare de vegetaţie uscată.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale are consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

În acest sens, reamintim cetăţenilor care întreprind acţiuni de igienizare a terenurilor de vegetaţia uscată, următoarele măsuri specifice :

  • Izolarea zonei de ardere faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâşii arate;
  • Executarea arderii numai pe timp de zi şi doar în condiţii meteorologice fără vânt;
  • Parcelarea miriştilor în suprafeţe de maxim 10 hectare prin fâşii arate;
  • Supravegherea arderii până la finalizarea ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.