Ultima actualizare: ieri, 20:11
Locale

Incendiu la o fermă din Sanislău. 10000 de pui au fost salvați

incendiu ferma porciUn nou incendiu a izbucnit astăzi la o fermă de pui din Sanislău. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Someș Satu Mare a intervenit la fața locului cu două autospeciale de la Carei, fiind prezenți și angajații Serviciului de Voluntari din Sanislău.

În data de 02.03.2015, la ora 12:32, Secţia de Pompieri Carei, a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o autoscară, în  localitatea Sanislău, unde a izbucnit un incendiu de amploare la o fermă zootehnică de creştere a puilor, aflată în proprietatea firmei S.C. AVE IMPEX S.R.L.

Forţele de intervenţie ale Secţiei de Pompieri Carei, ajungând la locul intervenţiei, au constatat că ardea acoperişul halei de creştere intensivă de pui, cu posibilităţi de propagare la halele învecinate. În interiorul halelor se aflau aproximativ 10.000 de pui. Datorită faptului că incendiul se propaga cu repeziciune la acoperişul halei, existând pericolul să se propage la halele învecinate, din ordinul Inspectorului Şef, Colonel Dan Gheorghe, la faţa locului s-a deplasat S.V.S.U. al comunei Sanislău cu autospeciala din dotare, care a intervenit pentru limitarea propagării incendiului.  

Au ars: acoperişul halei de creştere intensivă a puilor, pe aproximativ 300 m.p.  

Datorită intervenţiei prompte a echipajelor Secţiei de Pompieri Carei, au fost salvaţi toţi cei 10.000 de pui. Cauza probabilă a incendiului a fost, scurtcircuit la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Din fericire nu au existat victime.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Crescătorii de animale cer sprijinul prefectului Eugeniu Avram

Prefectul Eugeniu Avram i-a concovat astăzi la întâlnire pe crescătorii de animale din judeţ pentru a le afla problemele şi...

Închide