Ultima actualizare: ieri, 21:51
pitbull mort, Satu Mare
Locale

Lupte de câini la Satu Mare? Pitbull găsit mort (FOTO)

pitbull mortZilele trecute pe malul Someșului, după podul galben la 100 de metri spre Vetiș, o sătmăreancă a găsit un pitbull mort. Imediat aceasta a sesizat firma de ecarisaj din Satu Mare pentru a ridica animalul din zonă. Angajații societății Mixt Service au afirmat că animalul a murit în urma unor lupte între câini, fiind mort de cel puțin o săptămână.

Chiar dacă este greu de crezut că în Satu Mare au loc astfel de activități de o cruzime rar întâlnită, sătmăreanca noastră a aflat că în zona respectivă au loc frecvent lupte între câini sau poate antrenamente, locuitorii din zonă auzind zgomote după ora 20:00. Zona nu este foarte circulată, dar sunt văzuți tineri cu câini de luptă.

Balog Iosif, de la Mix Service, ne-a declarat că pitbullul găsit că nu avea microcip de identificare și deja a fost incinerat, astfel nu se poate identifica stăpânul. Nicio instituție abilitată, Poliție sau Direcția Sanitar Veterinară nu a fost sesizată de firma de ecarisaj.

Câinii de rasa pitbull sunt înregistrați la poliție. Pitbullul mort ar fi trebuit ridicat de DSVSA, se făcea o autopsie, se stabilea cu exactitate cauza morții și s-ar fi descoperit poate stăpânul. Dar în această situație, doar se presupune că în zonă ar fi avut loc lupte între câini.

În România este interzisă organizarea luptelor de câini, antrenarea câinilor în acest scop şi participarea cu câini la astfel de lupte, indiferent cărei rase îi aparţin câinii. Ba mai mult, organizarea de lupte între câini, pregătirea şi participarea acestor animale la astfel de lupte ilegale constituie infracţiune şi se poate pedepsi şi cu închisoare.

 Sătmărenii care aud, văd și știu de astfel de acțiuni să sesizeze imediat poliția și presa. 

pitbull mort, Satu Mare

4 comentarii

 1. Eli Gitta Răspunde

  Saracutii ,doar bestii sunt capabili sa se bucure vazand astfel de competitii!

 2. Eli Gitta Răspunde

  Saracutii ,doar bestii sunt capabili sa se bucure vazand astfel de competitii!

 3. Eli Gitta Răspunde

  Saracutii ,doar bestii sunt capabili sa se bucure vazand astfel de competitii!

 4. Sinica Alexandrescu Răspunde

  Sint niste besti,nu se pot spune ca sint oamein.Sa ajunga mai rau ca aceste fiinte neajutorate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.