Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Prefectura se pregătește de un aflux de refugiați din Ucraina

prefectura ucrainaLa inițiativa prefectului județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, vineri, 13 martie 2015, de la ora 12,00 s-a întrunit Grupul de Lucru pentru inițierea unei strategii județene și a unui plan concret de intervenție într-o eventuală situație de urgență privind afluirea de refugiați ca urmare a conflictelor din statul vecin, Ucraina. La ședința de lucru au participat reprezentanții Instituției Prefectului, Consiliului Județean și Primăriei municipiului Satu Mare, șefii structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, Inspectoratul de Poliție al județului Satu Mare, Serviciul pentru Imigrări al județului Satu Mare, Structura Teritorială pentru Probleme Speciale) și conducerea filialei sătmărene a Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

În cadrul ședinței s-au stabilit  modalitatea de acoperire a resurselor și de asigurare a spațiilor de cazare în caz de urgență.

Prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram le-a solicitat șefilor instituțiilor menționate să monitorizeze situația și să-l informeze în timp util, pentru a se putea declanșa planul de intervenție, în caz de necesitate.

Sursa: Prefectura Satu Mare 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.