Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Primăria Negrești-Oaș a deschis sesiunea de înscriere pentru tinerii care vor să-și facă o afacere

afis-proiect-3-webPrimăria orașului Negrești-Oaș a deschis, joi, 12 martie 2015, sesiunea de înscriere în proiectul ”Dezvoltarea competențelor antreprenoriale în regiunile Vest și Nord-Vest”, ID proiect 150898, prin care 400 de tineri vor beneficia de cursuri de formare profesională în domeniul antreprenoriatului și a realizării planurilor de afaceri, iar 40 dintre aceștia vor primi finanțare nerambursabilă de până la 25.000 de euro pentru o idee de afaceri, în cadrul unui concurs de selecție a planurilor de afaceri.

Înscrierea se face online prin completarea unor formulare, disponibile pe site-ul proiectului www.startup.negresti-oas.ro. Fiecare participant va trimite pe e-mail următoarele documente: CV – semnat și datat,  scrisoare de intenție – semnată și datată, formular de înregistrare a grupului țintă – semnat și datat, copie după B.I/CI și flotant valabil, dacă este cazul și copie după carnetul de student (dacă este cazul). Data de finalizare a înscrierilor: 12.04.2015 – ora 00:00.

Selecția participanților se va face în baza unei proceduri, publicată pe site-ul proiectului. După verificarea fiecărei aplicații, lista persoanelor eligibile să participe la cursurile de formare și apoi la concursul de planuri de afaceri va fi publicată pe site-ul proiectului și va fi actualizată constant.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – ”Romania Start-up”, Axa prioritară 3: Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor, Domeniul major de intervenţie 3.1: Promovarea culturii antreprenoriale, se desfășoară pe o perioadă de 10 luni, februarie 2015 – decembrie 2015, și are un buget în valoare de 6.379.814 ron.

În cadrul proiectului, 400 de tineri cu vârsta peste 18 ani, din regiunile Nord-Vest și Vest, vor beneficia de cursuri de formare profesională în domeniul antreprenoriatului, acreditate ANC, și de cursuri privind realizarea planurilor de afaceri.

După finalizarea cursurilor, tinerii se vor putea înscrie într-un concurs de selecție a planurilor de afaceri. Astfel, 40 dintre tinerii care se vor înscrie în concurs vor beneficia de o finanțare de maxim 25.000 de euro, având obligația să creeze minim două locuri de muncă fiecare, pe care să le mențină minim 6 luni de la finalizarea implementării proiectului.

Planurile de afaceri selectate spre finanțare vor fi realizate în următoarele domenii: turism şi ecoturism, textile şi pielărie, lemn şi mobilă, industrii creative, industria auto şi component, tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, procesarea alimentelor şi a băuturilor, sănătate şi produse farmaceutice, energie şi management de mediu, bioeconomie (agricultură, silvicultură, pescuit și acvacultură), biofarmaceutică şi biotehnologii.

Judeţele de implementare a proiectului: Cluj, Bihor, Sălaj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa – Năsăud, Arad, Caraş Severin, Timiş, Hunedoara

 Detalii despre proiect puteți obține vizitând website-ul www.startup.negresti-oas.ro sau la telefon (+40) 361-406.549.

Manager de proiect: Keresztszegi Niculina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.