Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Un bărbat născut în Satu Mare, în controversata peliculă Romanians are coming (VIDEO)

Nea-SanduUnul dintre protagoniștii controversatei pelicule „The Romanians Are Coming” (Vin românii) difuzată de postul de televiziune „Channel 4” din Marea Britanie, Alexandru Banta, zis și „nea Sandu”, este din județul Satu Mare. El s-a născut în 1962, în comuna Pomi, în familia unui miner.

La 52 de ani, Alexandru Banta este tată a 14 copii iar pentru a-și ajuta familia acesta și-a vândut mașina cu gândul de a pleca la muncă în Marea Britanie, la Liverpool. Chiar înainte de plecare l-au găsit reporterii de la „Channel 4”. „Nea Sandu” este unul şi acelaşi personaj, devenit celebru peste noapte, dintr-un prim episod al filmului “The Romanians Are Coming” sau, pe româneşte, “Vin românii!”

Alexandru Banta s-a născut în 1962, în satul Pomi, judeţul Satu Mare, în familia unui miner.  În Sânpetru German, în Arad – localitate de saşi –, şi-a cunoscut soţia, pe Doina, atunci încă elevă. Cei doi au acum 14 copii – cel mai mare, bărbat în toată firea, are 35 de ani; cel mai mic, o fetiţă, Alisia are patru ani şi jumătate. În prezent, acesta locuiește în Baia Mare, unde a ajuns după ce tatăl său a fost transferat la o mină din Maramureș.

Aventura sa pe pământ englezesc a fost filmată de reporterii de la „Channel 4”, iar filmul a fost difuzat de postul de televiziune englezesc, pelicula provocând o serie de discuții în rândul spectatorilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.