Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei, sărbătorită la Satu Mare

Ziua Mondiala de Lupta impotriva Tuberculozei (14)Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei a fost marcată prin simpozionul județean ”Împreună să învingem tuberculoza”, desfășurat astăzi la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Deschiderea oficială a fost făcută de către oficialitățile sătmărene, în cuvântul său, prefectul Eugeniu Avram, declarând că este onorat să participe la acest eveniment organizat pentru a marca lupta împotriva tuberculozei la nivel mondial și nu în ultimul rând la nivel județean.

Este o luptă continuă, tuberculoza e o boală foarte gravă care se transmite de la animale la om și de la om la animale iar fiind atât de gravă și contagioasă este o problemă de nivel mondial. La nivel județean datorită muncii depuse de către serviciile sanitare și în mod special de Spitalul TBC numărul cazurilor a scăzut foarte mult în Satu Mare”, a afirmat Eugeniu Avram.

La eveniment au mai participat directorul executiv DSP Satu Mare, Dan Cojoc, președintele Organizației Asistenților Medicali, Demian Constantin, directorul Spitalului, dr. Sergiu Ion și un reprezentant al Consiliului Județean, Claudiu Sulea.

După discursurile oficialităților, directorul Spitalului, dr. Sergiu Ioan, a prezentat câteva date statistice despre incidența tuberculozei în județului Satu Mare, precizând că ”la nivelul județului s-a înregistrat o scădere constantă a numărului de cazuri de îmbolnăviri de tuberculoză, lucru care ne bucură și ne face să sperăm că în timp vom ajunge să ne comparăm cu țările civilizate ale Europei”.

În anul 2014 la nivelul județului Satu Mare s-au înregistrat 246 de cazuri de îmbolnăviri de tuberculoză la adulți, 15 cazuri la copii.

Pe parcursul acestei zile, în cadrul simpozionului vor mai avea loc prezentări de lucrări științifice realizate de către medicii din județul Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.