Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

12 proiecte cu finanţare europeană de 103 milioane lei, în pericol

sedinta de lucru 322Prefectul Eugeniu Avram i-a convocat astăzi la o întâlnire de lucru pe reprezentanţii AFIR şi ai comunelor care au întârzieri la implementarea proiectelor cu finanţare europeană. Alături de prefect, din partea AFIR au participat Mihaela Măhălean, Mihali Gabriel, Magyar Lorand şi Gheorghe Duma.

Încă de la începutul şedinţei de lucru, prefectul Avram a atras atenţia primarilor că dacă nu se vor finaliza proiectele, trebuie daţi banii înapoi. Scopul principal al acestei întâlniri a fost discutarea punctuală a problemelor întâmpinate în implementare, în prezenţa tuturor factorilor implicaţi.

Mihaela Măhălean, director AFIR, le-a spus primarilor că termenul până la care trebuie finalizate proiectele este 30 septembrie şi că rolul acestei întâlniri este de a clarifica toate neclarităţile întâlnite. Totodată, directorul AFIR le-a cerut primarilor să vină din timp la instituţie dacă au cereri de modificări la proiecte, fapt ce necesită aprobarea de acte adiţionale la contractele de finanţare.

În judeţul Satu Mare sunt 12 primării cu probleme pe măsura 322, dintre care: Bârsău, Berveni, Socond, Apa, Pir, Micula, Bogdand, Târşolţ, Terebeşti, Halmeu, valoarea totală a proiectelor fiind de 103 milioane euro, din care a mai rămas de plată suma de 32 de milioane euro.

Printre problemele frecvente întâmpinate în implementarea proiectelor pe măsura 322 se numără nefinalizarea achiziţiilor în condiţiile în care termenul de finalizare este scurt, dar şi intrarea unor executanţi în insolvenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.