Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Asociația Stea a ajutat sute de copii și tineri să se integreze în societate

raport de activitate Asociatia Stea (21)Asociația Stea Satu Mare și-a prezentat astăzi raportul de activitate pe care membrii asociației precum și voluntarii au desfășurat-o pe parcursul anului 2014. Un an plin de realizări și proiecte prin care au fost ajutate zeci de familii defavorizate și copii nevoiași pentru a se integra în societate.

Prezentarea raportului a fost făcută de către directoarea Asociației Stea, Cristina Bala, care a declarat că anul 2014 a fost unul interesant, ”un an început sub semnul unor dificultăți financiare, având în vedere că posibilitățile financiare sunt extrem de reduse pentru organizațiile neguvernamentale dar și cu o muncă care a dat roade prin două proiecte europene care ne-au permis nu doar să ne continuăm activitatea ci și să ne punem în acțiune anumite idei de dezvoltare a serviciilor sociale”.

Directoarea, a mai precizat că anul 2014 a însemnat pentru Asociația Stea împlinirea a 10 ani de activitate în direcția viziunii de a participa la construirea unei lumi mai bune prin creșterea șanselor de incluziune socială a sătmărenilor aflați în dificultate de toate vârstele.

Proiectele europene pe care Asociația Stea le-a implementat sunt ”StradAlternativa”, ”Parteneriat inter-sectorial baza serviciilor sociale de calitate” și ”Start pentru incluziunea socială prin muncă”, proiecte prin care sute de copii ai străzii, părinți, familii au fost ajutate și sprijinite prin servicii medicale, programe de educaționale și de alfabetizare, consiliere psihologică, programe de dezvoltare a abilităților socio – profesionale, ateliere de dezvoltare a inteligenței și multe altele.

De asemenea, 20 de copii au fost înscriși la grădință, 38 de tineri au obținut locuri de muncă, 174 de copii și tineri au beneficiat de servicii sociale, 84 de persoane fără adăpost au primit sprijin pe timp de iarnă iar un număr mare de beneficiari ai Asociației Stea au fost implicați în diferite activități.

La eveniment a participat primarul Dorel Coica, directorul SPAS Satu Mare, Doina Vășuț, inspectorul IPJ, Simona Săndulescu și reprezentanți ai instituțiilor sătmărene.

Tot astăzi, la sediul Asociației Stea a avut loc Ziua Porților Deschise, acțiune la care au participat 15 voluntari din Franța, beneficiarii asociației și preșcolari ai grădinițelor sătmărene. Copiii au avut parte de diferite activități, pictură pe față, jocuri interactive dar și posibilitatea de a vizita solarul din curtea centrului, la care au muncit tinerii care frecventează Asociația Stea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.