Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Concursul literar “Eu iubesc biblioteca” își desemnează câștigătorii

descărcare (4)Biblioteca Județeană Satu Mare, sub auspiciile Consiliului Județean Satu Mare, organizează joi, 23 aprilie 2015, gala de premiere a concursului literar tematic “Eu iubesc biblioteca”. Evenimentul va fi găzduit de Sala de lectură Gheorghe Bulgăr și va debuta la ora 1400.

Concursul literar “Eu iubesc biblioteca” este parte integrantă a proiectului cu aceeași temă derulat de Biblioteca Județeană Satu Mare, beneficiara unui grant de 1.000 de cărți, oferite de Fundația “Mereu aproape”.

Concursul literar s-a derulat în perioada 15 decembrie 2014 – 23 aprilie 2015 și  s-a adresat elevilor din clasele IV-XII, din tot județul, care au redactat o creație literară pornind de la o experiență frumoasă trăită în bibliotecă sau de la o carte ori o lectură preferată. Au intrat în competiție 180 de lucrări și vor fi acordate 48 de premii, în cărți. Toți elevii participanți și profesorii îndrumători vor fi recompensați cu diplome de participare și cărți.

Data de 23 aprilie nu a fost aleasă întâmplător pentru a derula această activitate; este data la care se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor și Ziua Națională a Bibliotecarului. Acest eveniment ne oferă oportunitatea de a lansa invitația decidenților și finanțatorilor, colaboratorilor noştri şi tuturor concurenților să împătrășească împreună cu noi, bibliotecarii, bucuria de a oferi diplome și cărți celor care și-au deschis sufletul și au răspuns provocării de a-și exprima gândurile și sentimentele nutrite pentru Biblioteca Județeană Satu Mare“, a declarat Raluca Istrate, bibliotecar-formator, inițiatoarea proiectului.

Sursa: Biblioteca Județeană Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.