Ultima actualizare: azi, 21:14
DRM
Locale

Echipa filmului „De ce eu?”, inspirat de cazul Panait, se întâlnește cu publicul din Satu Mare (VIDEO)

Emilian Oprea si Andreea Vasile-De_ce_eu-Premiera-Palatul_Copiilor-foto Adi MarineciDe ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, filmul inspirat de destinul tragic al procurorului Cristian Panait, de la a cărui dispariție s-au împlinit 13 ani, luna aceasta, va avea două proiecții speciale la Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” vineri, 17 aprilie, de la 17.00 și 19.30.

La proiecția de seară, spectatorii vor avea ocazia să discute despre cazul controversat care a inspirat scenariul și despre provocările din timpul producției cu regizorul Tudor Giurgiu și actorii principali Emilian Oprea și Andreea Vasile. Biletele costă 10 lei și pot fi achiziționate în avans de la casieria Filarmonicii și de pe Bilet.ro.

Două proiecții speciale vor avea loc și în orașul Carei, în Sala Deak Endre a Centrului Cultural, joi, 16 aprilie, de la 17.00 și 19.30.

Bine primit de critică și de public, De ce eu? a fost văzut până în prezent de peste 50.000 de spectatori, în cinematografele din România. A avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin și a câștigat recent Premiul Uniunii Criticilor de Film din Bulgaria pentru cel mai bun film din Balkan Competition, la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Sofia. Thriller-ul politic este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis pe 10 aprilie 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra unui alt procuror și a presiunilor exercitate asupra sa.

Cristian este un tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. El investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt și îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie. Încercînd să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă și se expune unor revelații dureroase și neașteptate.

Personajul inspirat de Panait este jucat de Emilian Oprea, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, aflat la debut în rol principal într-un lungmetraj de cinema. Distribuția este întregită Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucreția Mandric, Sore Mihalache, Ionuț Caras, Virgil Ogășanu.

De ce eu? este produs de Libra Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Eurimages, Programul MEDIA și SEE Cinema Network, cu participarea HBO România. Co-producători: Hai-Hui Entertainment, Chouchkov Brothers, Cor Leonis Films.

În România, filmul este distribuit de RO Image 2000, în colaborare cu Transilvania Film.

PARTENERI MEDIA: Europa FM, Digi24, UTV, Ca-n filme, Zile și nopți, Gazeta Sporturilor, Hotnews.ro, Ziare.com, Cinemagia, CinemaRx, Decât o Revistă, Revista FILM, LiterNet, Ziarul Metropolis, Filmreporter.ro, Cinefan.ro, Getlokal.ro, Aarc.ro, Cărturești.

Sursa: Libra Film Production

Making of – reconstituirea percheziției

Trailer oficial

2 comentarii

  1. simona Răspunde

    descrierea filmului este copiata de pe cinemagia..bravo baieti…cu copy paste faceti articole :))

    • atentie simona Răspunde

      Este un comunicat de presa din partea producatorilor prin care se anunta evenimentul. Te asteptam la vizionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Concert simfonic Sud American la Filarmonica ”Dinu Lipatti”

Filarmonica ”Dinu Lipatti” din Satu Mare găzduiește în data 16 aprilie 2015, de la ora 18:30, un concert simfonic Sud...

Închide