Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

A început Campania de orientare vocațională pentru elevii liceeni

lansare campanie Imi construiesc viitorul (7)Campania de orientare vocațională a elevilor ”Îmi construiesc viitorul!” a fost lansată astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către conducerea Inspectoratului Școlar Județean, a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională și a Consiliului Județean Satu Mare. Toți elevii sătmăreni, în special cei din clasele terminale, vor fi ajutați să-şi descopere vocaţia şi să aleagă o carieră potrivită pentru viitorul lor.

Proiectul educațional intitulat ”Îmi construiesc viitorul!” este destinat tuturor elevilor din școlile gimnaziale și din licee iar scopul acestuia este de a intensifica acțiunile de orientare școlară și vocațională.

Potrivit directoarei Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, Sînziana Cristea, elevii vor primi cât mai multe informații utile pentru dezvoltarea abilităților în activități care se vor desfășura în perioada 6 aprilie – 29 mai 2015.

În acest an încercăm să apropiem școala de piața muncii iar prin acțiunile pe care le organizăm să reușim să le oferim elevilor cât mai multe informații utile pentru elevi și să le dezvoltăm abilități necesare, astfel încât la finalul anului școlar, cei din clasele terminale să poată lua o decizie după principiul Omul potrivit, la locul potrivit”, a declarat Sînziana Cristea.

Elevii vor participa la activități prin care li se oferă informații legate de lumea profesiilor, la  workshop-uri pentru dezvoltarea unor abilități necesare în viața lor de adult, la Târgul Educațional în care liceele își prezintă oferta pentru anul școlar următor, la activități în care vin universitățile să își prezinte ofertele și la târgul  ”Bursa locurilor de mucă” organizat de AJOFM. De asemenea, elevii cu vârstă de peste 16 ani vor fi evaluați pe platforma informatizată VIA.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a declarat că prin implicarea autorităților locale, a Inspectoratului Școlar și a celorlalte instituții ”reușim să să îi identificăm tânărului orientarea vocațională care să i se potrivească iar cu acest lucru vom reuși să aducem un aport esențial în ceea ce privește piața muncii în Satu Mare”.

La  rândul său, inspectorul școlar general Claudiu Mondici a precizat că procesul de educație și informare profesională în școli este o punte de legătură între lumea muncii și a vieții sociale adulte iar prin acestă campanie li se oferă tuturor elevilor o șansă de viitor.

În cadrul campaniei se vor desfășura și alte activități în parteneriat cu IPJ Satu Mare, fiind vorba de promovarea profesiei de polițiști în rândul elevilor de clasa a XI-a și a XII-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.