Ultima actualizare: azi, 15:55

Sănătate

Muşeţelul, antibiotic pentru stomac

musetel1Indicate într-o gamă largă de afecţiuni, plantele pot fi folosite alături de medicamente în vindecarea bolilor. Administrate pe termen lung, acestea nu au efecte secundare ca antibioticele. Revista „Click! pentru femei“ îţi spune care sunt acestea.

 
Usturoiul
 
Bogat în substanţe care distrug microbii, usturoiul este un antibiotic natural eficient. Dacă răceşti foarte des, apelează la tinctura de usturoi pentru întărirea imunităţii. Taie mărunt şase căţei de usturoi şi amestecă-i cu opt linguriţe de miere. Pune ingredientele într-o sticlă şi lasă-le deoparte câteva zile. Consumă în fiecare zi o linguriţă din amestec. În caz de amigdalită, seara, înainte de culcare, pisează patru căţei de usturoi, pune-i într-un săculeţ de bumbac şi aplică-l pe gât. Urmează acest procedeu până vezi că te simţi mai bine.
 
Muşeţelul
 
Împiedică dezvoltarea bacteriilor. Planta domoleşte durerea de stomac provocată de gastrite, diaree şi de afecţiunile intestinelor. În acest caz, este bună infuzia de muşeţel, pe care o obţii din două linguri de plantă uscată opărite în 200 ml de apă. După ce amestecul se lasă la infuzat 15 minute, se filtrează şi se bea pe stomacul gol, de două ori, pe parcursul unei zile.
 
Cuişoarele
 
Conţin un compus numit eugenol, care combate infecţiile şi inflamaţiile şi te scapă de durerile de dinţi şi de cele reumatice. Pentru atenuarea durerilor dentare, fricţionează zona cu probleme folosind 15 picături de ulei de cuişoare diluate într-o lingură de ulei de floarea-soarelui ori de măsline.
 
Coada-şoricelului
 
Planta are numeroase beneficii în enterocolite, gastrite şi incontinenţă urinară, graţie substanţelor active din compoziţia ei, care ţin la distanţă bacteriile şi infecţiile. Prepară ceaiul din două linguri de plantă la 500 ml de apă clocotită. După ce amestecul a stat la infuzat 10 minute, strecoară-l şi bea două ceaiuri pe zi.
 
Cimbrul te scapă de bacterii
 
Calităţile terapeutice îi sunt date de timol, substanţă care împiedică înmulţirea bacteriilor, virusurilor şi a ciupercilor. În plus, planta calmează tusea, simptomele astmului şi ale bronşitei. Pentru că uleiul de cimbru are efect antibiotic, se administrează în caz de amigdalită, gripă şi febră. Se consumă una-două picături de ulei, o dată la trei ore. Din a doua zi, până în a noua zi de tratament, se iau una-două picături, de trei ori pe zi.

Sursa: stiridinsanatate.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.