Ultima actualizare: azi, 14:50

Sport

Olimpia a pierdut la scor de neprezentare primul meci din play-off

ACS Poli Timisoara - Olimpia2Foarte puţini spectatori în prima rundă a playoff-ului din ambele serii ale Ligii a II-a, un indicator clar al faptului că acest format al competiţiei nu este pe placul iubitorilor de fotbal „de matineu”. Sperăm că cei în măsură de la federaţie, să conştientizeze acest fapt şi să se găsească o formulă care să apropie spectatorii de stadioane şi nu invers.

Dar să trecem în revistă şi meciul de astăzi, unul pe care trebuie să recunoaştem că Olimpia Satu Mare l-a pierdut fără drept de apel, fiind învinsă cu 3-0 de liderul ACS Poli pe stadionul „Dan Păltinişanu” din Timişoara. Echipa lui Dan Alexa se îndreaptă cu paşi siguri spre prima divizie şi pare că doar o nenorocire o mai poate opri. Îngrijorător este faptul că fanii timişoreni nu prea se înghesuie la stadion, deşi iubitori de fotbal sunt mulţi în oraşul de pe Bega. Specialiştii pun acest fenomen pe seama faptului că publicul timişorean vede echipa ACS ca o „clonă” a adevăratei Poli, care activează în liga a IV-a.

Pe un vânt puternic, care a încurcat jocul ambelor echipe, ACS Poli Timişoara şi Olimpia Satu Mare s-au întâlnit într-un prim meci din play-off, care anunţa o luptă încrâncenată şi un joc de „care pe care”. Nu a fost să fie aşa, din păcate pentru echipa noastră. Antrenorul Tiberiu Csik a început cu următoarea formulă: Şuta – Muntean, Micaş, Heil, Iuhas (C) – Villand, Onicaş – Rus, Faur, Sălăgeanu – Bujor. Timişorenii au început bine meciul, având numeroase ocazii de a marca. A fost nevoie, însă, de un penalty ca scorul să fie modificat. În minutul 13, Pedro Henrique a marcat din 11 metri, după ce arbitrul a arătat punctul cu var la un fault asupra lui Belu în careul nostru. În minutul 35 s-a consumat singura ocazie importantă a „galben-albaştrilor”: defensiva timişoreană bâlbâie o minge care ajunge la Bujor, acesta îi pasează lui Sălăgeanu în stânga, al cărui  şut trece puţin pe lângă bară. Prima repriză se încheie fără alte faze notabile, dar cu o dominare clară a gazdelor.

ACS Poli Timisoara - Olimpia3Repriza secundă începe cu un eveniment care nu poate decât să bucure iubitorii de fotbal sătmărean. Aşa cum a promis, antrenorul Olimpiei începe să introducă cadeţii sătmăreni în meciurile primei echipe. În minutul 46, Darius Lukacs intră în locul lui Bujor. În minutul 71, consemnăm şi debutul mijlocaşului sătmărean Mircea Donca la Olimpia, o tânără speranţă a fotbalului sătmărean care deja a trezit interesul antrenorilor. După revenirea de la cabine, jocul bun al liderului a continuat, iar Olimpia a încercat să strângă rândurile. Dar în minutul 65 Heil face un fault de „galben”, iar timişorenii primesc o lovitură liberă din care Elek face 2-0.  Minutul 77 a adus şi cea de a treia reuşită pentru jucătorii lui Dan Alexa. A înscris Bărbuţ, cu un şut plasat din interiorul careului mare.

Nu avem de ce să fim supăraţi pe jucătorii Olimpiei, deoarece este greu să te motivezi când ştii că nu se trage la promovare, iar obiectivul pentru acest sezon deja a fost atins. Lucru amintit şi de Tibi Csik la conferinţa de presă. „Un 3-0 fără drept de apel și cred că asta e diferența între cele două echipe. Noi ne-am atins obiectivul, dar eu trebuie să motivez în continuare jucătorii, să demonstreze că sunt fotbaliști, ceea ce azi n-au reușit să arate. Timișoara are cel mai bun lot și merită să aibă o echipă în prima ligă”, a sumarizat antrenorul Tiberiu Csik. Îngrijorător însă este faptul că Olimpia se află la a treia înfrângere consecutivă şi o aşteaptă un meci greu acasă cu Olt Slatina, prima şi singura echipă care a bătut-o pe teren propriu, în actuala ediţie de campionat. O foarte bună impresie a lăsat din nou galeria Olimpiei, care s-a făcut auzită pe stadionul din Timişoara.

Meciul următor va fi jucat în Vinerea Mare, după ce cluburile din liga a II-a au solicitat devansarea etapei cu o zi pentru ca fotbaliştii să poată avea liber de Paşte. Astfel, pe 10 aprilie, sătmărenii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare la stadion, pentru a-şi încuraja favoriţii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.