Ultima actualizare: azi, 13:54

 

Locale

UPDATE Poliţistul Adrian Bota, arestat pentru luare de mită şi trafic de influenţă

adrian bota

UPDATE 2. Adrian Bota a declarat când a fost dus spre instanţă că totul este o înscenare şi că va dovedi acest lucru.

UPDATE: Polițistul Adrian Bota a fost arestat pentru 30 de zile. Tribunalul Bihor a emis astăzi mandat de arestare pe numele acestuia.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 22.04.2015, a inculpatului Adrian Bota, ofițer de poliție în cadrul IPJ Satu Mare, cu gradul profesional de comisar de poliție, la data faptelor angajat la Serviciul Cercetări Penale al I.P.J. Satu Mare, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:

– luare de mită, 
– trafic de influență 
– două infracțiuni de spălare de bani. 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: 
Inculpatul Bota Adrian, ofițer de poliție în cadrul I.P.J.Satu Mare-Serviciul Cercetări Penale la data comiterii faptelor, în perioada 2006-2008, a pretins și primit de la un denunțător bani și bunuri totatizând 180.000 euro, constând în:
– suma de 24.000 de euro, 
– două terenuri în valoare de 150.000 euro la acea dată 
– alte bunuri mobile (obiecte de mobilier, plata contravalorii unor obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte etc.) 
În schimbul primirii foloaselor menționate, inculpatul Adrian Bota a promis că: 
– își va încălca atribuțiile de serviciu cu ocazia instrumentării unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu-Mare, dosar ce îi fusese repartizat, în sensul că va audia mai multe persoane în sensul dorit de denunțător, urmând ca acele declarații să fie folosite de acesta în vederea admiterii unei cereri de revizuire aflate pe rolul Tribunalului Satu Mare și a pronunțării unei hotărâri de achitare
– va interveni direct pe lângă judecătorul de la Tribunalul Satu-Mare la care fusese repartizată inițial cererea de revizuire, respectiv indirect pe lângă un judecător din cadrul Curții de Apel Oradea, prin intermediul unui polițist, pentru ca aceștia să admită în fond cererea de revizuire și să pronunțe hotărâri de achitare a denunțătorului.
De asemenea, inculpatul Bota Adrian i-a solicitat denunțătorului ca, în schimbul contraprestațiilor mai sus menționate, să-i transfere dreptul de proprietate asupra a două terenuri situate pe raza mun.Satu Mare (teren deținut în drept și în fapt de denunțător), respectiv pe raza comunei Viile Satu Mare (teren deținut în fapt de denunțător), iar pentru a disimula identitatea reală a beneficiarului celor două terenuri primite ca titlu de mită, respectiv cu titlu de trafic de influență, i-a dispus denunțătorului să încheie două contracte de vânzare cumpărare a acelor bunuri în care, drept cumpărători, să figureze persoane aflate în cercul relațional al ofițerului de poliție, fără ca aceștia din urmă să achite vreodată prețul acelor terenuri.
Inculpatului Adrian Bota i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 23 aprilie 2015, Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție Satu Mare și a Serviciului de Informații și Protecție Internă Satu Mare.

Sursa: DNA

10 comentarii

 1. Razvan Răspunde

  ptr cei de la PortalSM : Lipseste update-ul in stire. Nemernicu asta a fost arestat azi – 23 apr 2015 pentru 30 de zile. Hotarare data de Tribunalul Bihor.

 2. satmarean Răspunde

  Confiscarea averii! Asta inca nu a apucat sa divorteze,deci nu si-a salvat ceea ce a furat! Fiind politist corupt,ar trebui 50 de ani puscarie,sa aiba timp sa reflecteze. Apoi se poate apuca de AFACERI(poate atunci vor fi si afacerile legale avantajoase),…daca il mai tin balamalele!… Sa-i trimiteti crema NIVEA sau VAZELINA,dar multa vazelina!!!!

 3. Razvan Răspunde

  da, abia acum e updatata stirea… mersi.

 4. satmarean Răspunde

  Sitre asteptata! Sa fie pedepsiti acesti corupti,sa stea la puscarie zeci de ani! Au distrus vieti,destine,viitorul copiilor,care trebuie sa plece sa se caciulesca prin vest! Sa le fie confiscate averile! Sa ramana in curu’ gol,asa cum a ramas marea majoritate a ROMANILOR,din cauza acestor corupti! Bravo DNA,Oradea ,din pacate.Satu Mare are DNA?

 5. Bálint Răspunde

  Dar când o sâ primească si Stef,Govorikã Bãbuț sau Cojac o cãtusâ?? Drãgã DNA te asteptãm sã vi si la Satu Mare la primãrie si la CJ!!!

 6. fg Răspunde

  Pentru penali razvan si satmarean asteptati finalu, dupa noua constitutie orice jeg penal poate sa depuna sesizare si te cerceteaza DNA. De obicei aceste minti luminate care fac tot felu de comentari cum sunt cei doi de mai sus ori au probleme cu legea ori sunt frustrati.

  • Razvan Răspunde

   pentru fg : mai frustrat golan (probabil de aici ti-ai luat initialele), asteptam finalu. De obicei cei ca tine ajung in aceeasi celula cu cei pe care-i venereaza. Nu uita sa iti cumperi crema inainte sa intri si tu alaturi la frig.

 7. Dom' Mitica Răspunde

  Chestiunea este ca Aditză a rezolvat problela lui Condorică ,deci misto ar fi sa ne spuna in comunicat si numele judecatorilor nu-i asa?poate ziaristul sulaș are mai multe detalii?
  Daca ramanea cu doi ani cu suspendare si ii confiscau alea doua cabinete a nevestei nu mai facea dna nimic ,da’asa au ramas cu onoarea nereperata.

 8. nicu Răspunde

  In februarie tocmai le-o trasese in orgoliu meseriasilor de la DNA ST Oradea in dosarul cu cabinetele stomatologice primind o achitare rasunatoare la ICCJ.Ce vedem acum e riposta unor procurori raniti in orgoliu dar e bine ca mai iese la suprafata mizeria din institutii de forta ale statului.Dar cum de au aflat de fapte dupa 9 ani de la presupusa comitere a acestora?

 9. f george Răspunde

  il conosc pe adi si mai ales pe laura sunt niste oameni minunati ,adi fi te rog tare te sustin neconditionat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.