Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

Recital extraordinar de lieduri la Negrești-Oaș

afis concert negresti31Maestrul George Emil Crâsnaru (bas-bariton) de la Universitatea „Robert Schumnan” Dusseldorf, unul dintre cei mai importanți interpreți români de operă și lieduri, împreună cu soprana Bianca Luigia Manoleanu și pianistul Remus Manoleanu de la Universitatea Națională de Muzică București vor susține sâmbătă un concert extraordinar la Negrești-Oaș. Concertul va avea loc sâmbătă, 2 mai, de la ora 16.00, în sala de festivități a Protopopiatului Ortodox Oaș, de pe strada Livezilor nr. 3A.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș și Casa de Cultură Negrești-Oaș.

George-Emil Crâsnaru este primul interpret român de operă lirică care a urcat pe scena teatrului Scala din Milano, în 1992 în Lady M, iar în 1993 cu două memorabile roluri în opera Don Carlos de Verdi  (Marele Inchizitor și Călugarul), cele 10 spectacole fiind dirijate de Ricardo Muti și puse în scenă de Franco Zeffirelli.  Profesor de canto din 1994 la Facultatea de muzică Robert Schumann din Düsseldorf, a cântat pe scene prestigioase, printre care: Elisabeth Hall-Londra, Concertgebow-Amsterdam, Gulbenchian-Lisabona, Simfoncii din Bamberg, Simfonicii din Huston-Texas, Simfonici din Colorado, Simfonici din Montreal ,din Toronto, Filarmonica din Praga, s.a.

Bianca Luigia Manoleanu s-a impus în arta interpretativă ca soprană cu o foarte mare forţă de expresie, cu o frazare impecabilă şi o distincţie aparte. Colaborează cu orchestrele filarmonicilor din Bucureşti şi din ţară, susţine numeroase concerte vocal-simfonice în compania unor prestigioase formaţii în Ungaria, Germania, Franţa, Italia,  Danemarca, Suedia, Japonia. După 1989 este prezentă la toate ediţiile Festivalului George Enescu. Este conferenţiar universitar, doctor la Catedra de lied-oratoriu a U.N.M.B. A obţinut cu studenţii clasei de lied, în perioada 1991-2006, un număr de 29 de premii la concursurile naţionale de specialitate.

Remus Manoleanu este conferențiar universitar doctor la Universitatea Națională de Muzică din București.A participat la numeroase festivaluri precum Basel, Oldenburg, Berlin, São Paulo, Londra, Dublin etc. Concertează curent în România și în străinătate (Marea Britanie, Brazilia, Coreea de Nord, Rusia, Germania, Olanda, Franta, Syria, Statele Unite etc.). La sugestia si îndemnul celebrului pianist Dan Grigore a jucat de zeci de ori în Hamlet, la Teatrul Municipal „ Lucia Sturza Bulandra”, în regia lui Alex. Tocilescu, având rolul muzical (pianistic) al lui Hamlet. A înregistrat peste 3000 de minute pentru Radiodifuziunea Română.

Remus Manoleanu și Bianca Luigia Manoleanu  sunt membri fondatori ai Fundației Culturale BIANCA, ce are ca scop principal promovarea liedului românesc. De altfel, cei doi reprezintă un duo celebru în țară și peste hotare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.