Ultima actualizare: azi, 18:49
Locale

Atitudini antisindicale la Draxlmaier. Blocul Național Sindical intervine

draxlmaier sindicatBlocul Național Sindical (BNS) a luat act de atitudinile antisindicale existente la Draxlmaier Satu Mare și consideră că acest gen de atitudine este localizat exclusiv la nivelul managementului românesc.

Redăm în continuare comunicatul BNS pe această temă:

În decursul timpului, ținând cont de faptul că din organizația noastră fac parte structuri sindicale ale salariaților de la Pitești, Timișoara și Hunedoara, am avut ocazia să ne întâlnim cu conducerea Draxlmaier Germania. În niciun moment, în dialogul pe care l-am purtat, partenerul german nu a arătat că în ceea ce privește totalitatea investițiilor lor de pe teritoriul României ar putea să se comporte altfel decât se comportă în țara sa de origine, adică cu respect pentru legislația națională, cu respect pentru proprii salariați și nu în ultimul rând, cu respect pentru Carta Fundamentală a Drepturilor Omului, care printre altele cuprinde și dreptul la libera asociere (inclusiv în organizații sindicale).

De asemenea, compania germană ne-a asigurat de respectul său în ceea ce privește directivele europene aplicabile, cât și Convențiile Organizației Internaționale a Muncii ratificate de România (în mare parte aceleași cu cele ratificate de Germania).  

Atitudinea total antisindicală existentă la Draxlmaier Satu Mare poate să fie localizată fără discuție la românii noștri care conduc această afacere pentru investitorul german.

BNS are convingerea că onor compania Draxlmaier în toate investițiile sale și-a asumat respectarea codului de conduită privitor la multinaționale al OECD care printre altele cuprinde și elemente ce garantează exercitarea dreptului la liberă asociere. Pe cale de consecință, Blocul Național Sindical va întreprinde următoarele demersuri:

Va adresa o notă scrisă Draxlmaier Germania informând conducerea companiei despre atitudinile ostile, antisindicale și ilegale ale ale conducerii Draxlmaier Satu Mare cerând partenerului german să dispună încetarea imediată a acestei atitudini.

Va sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare privitor la încălcarea drepturilor și libertăților sindicale ale lucrătorilor Draxlmaier.

Va depune o plângere penală împotriva conducerii Draxlmaier Satu Mare pentru încălcarea brutală a unor drepturi și libertăți constituționale, pe baza declarațiilor unora din salariați.

Va asista salariații Draxlmaier Satu Mare care doresc să se organizeze în sindicate. În acest sens, BNS va trimite la Satu Mare o echipă de juriști și avocați experți în dreptul muncii.

Sursa: www.bns.ro

 

 

 

11 comentarii

 1. Supermanul Răspunde

  Boom

 2. sm Răspunde

  in sfarsit. bravo.

 3. SALARIAT NEMULTUMIT Răspunde

  Dupa ce iti dau norma pe care o faci cei din conducere
  nu te lasa nici la WC

 4. Griga Răspunde

  Care ITM Satu Mare?Institutie condusă de un infractor cercetat de către DNA?Asta-i România.Ruşine.

 5. Romanul Răspunde

  Asa se intampla cand la conducerea unei firme de renume, apar nepotismele, incompetenetii, pupincuristii, scarba societatii, 90% din conducere is niste incompeteneti, habarnisti total in ce inseamna Mercedes sau Maybach, …. Iar sefii de echipa/maistrii de obicei sunt niste adunaturi de pupincuristi cu 8 clase. E stupid ca seful tau sa aiba 8 clase si tu sa ai mai multe studii decat el.

 6. elvira Răspunde

  Speram ca noul director va face curatenie,dar a ramas acceasi mizerie.Toti sefii sunt rudenii,sot-sotie,matusa,cumnat,amanta s.a.m.d.

 7. Csaba Szabo Răspunde

  foarte bine cu drag asteptam????

 8. Csaba Szabo Răspunde

  foarte bine cu drag asteptam????

 9. Laci Rus Răspunde

  demult trebuia

 10. Laci Rus Răspunde

  demult trebuia

 11. Banderas Satu-mare Răspunde

  sall dragi colegi DRM satu mare-intrun final cu munca eu nu am nimic dar am cu atitudinea mistrilor si siperiorilor incompetinti si cu 8 clase sunt varza toti vb super urit si flegmatic ,si daca vrei sale spui adevarul te ameninte ca nuti prelungeste contractul sau te trimite acasa urit din partea lor dar rolul principal la toate problemele din fabrica este pornit de la fostul director .sefi de productie si superiori se comporta cu noi ca niste slugi ei uita da daca noi nu muncil ei nu au salari mari si noi avem salari mici,mult muncitori am fost amenintati ca daca nu ne retragem dela sindicat ne vor trimite acasa ,dar dragi colegi totul vine de la cine va care le spune la sefi si maistri si la superiori sa se comporte asa dar oare cine ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.