Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Campionatul de Rally Raid, la final. Domide Ovidiu, desemnat câștigător

Premiere Campionat Rally Raid (93)Prima etapă a Campionatului Național de Rally Raid s-a încheiat astăzi la Satu Mare. Domide Ovidiu este câștigătorul ”Trofeului Paul Badea”.

După 2 manșe cu 7 probe speciale, totalizând aproximativ 240 de km, concurenții și echipajele înscrise în această competiție au ajuns la final, chiar dacă pe parcursul competiției au întâmpinat dificultăți.

Multiplul campion la raliuri tot-teren Domide Ovidiu, cu navigatorul său Nistor Daniel, au obținut cel mai bun timp, câștigând astfel locul întâi la T12 și Trofeul Paul Badea.

Desemnarea câștigătorilor și festivitatea de premiere a avut loc în această seară în incinta unui local din Satu Mare. În cadrul festivității, Roxana Ciuhulescu a fost cea care i-a premiat pe concurenți, oferindu-le diplome și trofee.

A fost o etapă de încălzire, pentru că este prima din acest campionat și iată că Satu Mare a revenit pe harta automobilismului la nivel de rally raid. Mă bucur că nu au fost incidente și că totul s-a încheiat bine, deși au fost anumite controverse, dar astea se întâmplă în orice etapă”, a declarat Roxana Ciuhulescu.

Mă bucur că am terminat fiecare probă specială fără probleme cu mașina și acest lucru este foarte important, când tehnica nu te trădează. Sunt bucuros că am reușit să câștigăm această competiție pentru că îmi doream atât de mult și eram motivat de această persoană, Paul Badea. Poate de acolo de sus de unde este, ne urmărește și ne mulțumește”, a afirmat Domide Ovidiu.

Ovidiu este liniar, adică este cel mai bun pentru mine. A fost o competiție superbă, foarte grea dar cu un rezultat foarte bun. O cursă lungă, o cursă tehnică în care Ovidiu s-a descurcat impecabil iar eu mi-am făcut datoria și am încercat să îl duc pe drumul cel bun pentru că, repet, nu am cunoscut traseul”, a spus Nistor Daniel.

Următoarele etape ale Campionatului Național de Rally Raid se vor desfășura la Bistrița, Maramureș Brașov și Timișoara.

Sătmărenii vor avea posibilitatea să vadă mașinile concurenților și duminică, acestea fiind expuse în Piața Libertății din Satu Mare.

Iată clasamentul general la clasa auto:

 

 

Nr.
conc.

 

Grupa / Clasa

 

Pilot/Copilot

 

Autovehicul

Timp total realizat

1

110

T1.2

Ovidiu Domide/Nistor Daniel

Nissan Patrol

01:53:10

2

9

T1.3

Mauro Selvatico/Guidode Sabbata

Nissan Patrol

02:07:18

3

117

T1.1

Berger Dan/ Goran Gabriel

Jeep Cheroke

02:25:00

4

125

T1.1

Ban Mihai/Dobrișan Marius

Kia Sporage

02:33:37

5

6

T1.2

Vincenzo Cangi/Lorenzo Duse

Isuzu

02:47:23

6

4

T1D

Kristian Zsolt/Kristian Daniel

Suzuki Vitara

03:03:47

7

160

T1.1

Rusu Adrian/ Nagy Adrian

Opel Frontera

03:17:37

8.

111

T1.3

Chiriguț Horia/ Guță Cristian

Suzuki Grand

03:26:19

 În calendarul Campionatului Național de Rally Raid urmează etapa de la Bistrița ce va avea loc în perioada 19 – 21 iunie.

În total sezonul 2015 numără 5 etape iar după cea de la Satu Mare și Bistrița urmează etapa III de la Baia Mare (24 – 26 iulie) apoi etapa IV va avea loc la Brașov (18 – 20 septembrie) iar etapa finală va avea loc la Timișoara în perioada 16 – 19 octombrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.