Ultima actualizare: ieri, 21:35
Locale

Circ la conferința AJF. ”Sisi” aruncă cu noroi în conducerea FC Olimpia

Stefan Szilagyi (25)Conferința Asociației Județene de Fotbal, desfășurată astăzi, a degenerat într-un rechizitoriu complet la adresa conducerii clubului FC Olimpia. Președintele AJF, Ștefan Szilagyi, s-a lansat într-un atac virulent la adresa persoanelor implicate în conducerea clubului fanion al orașului, cu precădere îndreptat înspre președintele acestuia, Dan Băbuț.

Ștefan Szilagyi a acuzat o campanie de dezinformare a opiniei publice și de defăimare a propriei persoane cu scopul de a-l discredita și de a-l înlătura din funcție. Acesta a făcut referire la unele evenimente care au avut loc în ultima luna în peisajul fotbalistic sătmărean, în Liga a 4-a Elite: hotărârea Comisiei de disciplină de a da meci pierdut la masa verde la partida Orașu Nou – Luceafărul Decebal după 7 luni de la disputare, o încălcare a regulamentului sesizată de Dan Băbuț la meciul Luceafărul Decebal – Olimpia Satu Mare 2 când prima echipă nu a avut pe teren un junior și doi cadeți, precum și reclamația clubului FC Olimpia față de validitatea Comisiei de Disciplina AJF. Desigur, un aspect la care prea puțini din cei implicați se gândesc este faptul că, în urma acestor șicane și scandaluri, cel mai mult are de suferit fotbalul sătmărean.

Surprinzător este faptul că Ștefan Szilagyi (Sisi), a recunoscut în cadrul conferinței de presă că ”a încălcat unele regulamente pentru a înscrie Olimpia 2 în Liga a 4-a Elite”, iar acum este acuzat că se pune ”de-a curmezișul în calea promovării echipei secunde a clubului”. O declarație importantă în urmă căreia alți președinți și-ar fi prezentat demisia de onoare.

Președintele AJF a ținut să aducă aminte faptul că în 2010 când s-au pus bazele proiectului noului club FC Olimpia Satu Mare, el a fost singurul care s-a îngrijit pentru a se pune accentul pe dezvoltarea echipei secunde și a grupei de juniori.

”La Olimpia eu am fost membru Adunării Generale, dar ca și consilier. La Olimpia 2, eu am fost singurul care a dorit ca această echipă să existe și să crească. În 2013, într-un proces verbal, apare consemnat că eu am ridicat problema echipei Olimpia 2, mai exact am tras un semnal de alarmă că aceasta nu a fost creată, nu are staff tehnic și nici terenuri. Nimeni niciodată nu a dorit niciodată acestă echipă în afară de mine. Eu m-am zbătut pentru această echipă. I-am chemat pe Paul Mihai, Paul Levente, pe Prodan, toți jucătorii vechi care aveau echipe de juniori. Dar nu s-a vrut”, a declarat Ștefan Szilagyi.

”Din 2012, nu am mai vrut să fac parte din conducere, pentru că nu mă regăseam în planurile lor. Acum nu pot să îmi permit să nu iau nicio atitudine, față de declarațiile din ultima vreme a domnului Dan Băbuț. Se vrea o înlăturare în urma unor discuții la colț de stradă. Eu nu țin cu dinții de scaunul ăsta. Să mă schimbe dacă vor”, a mai spus Szilagyi.

Surse din fotbalul sătmărean vorbesc despre o iminentă detașare a unei echipe din control din partea Federației Române de Fotbal la Satu Mare, pentru a ancheta activitatea AJF Satu Mare. Mai exact, problema este că AJF convoacă o Comisie de Disciplină care este formată din membrii care, conform regulamentelor sportive din ROAF (Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice), sunt incompatibile. Vorbim aici despre arbitrii, observatori de joc și alte persoane implicate în conducerea cluburilor de fotbal.

Până la lămurirea acestor aspecte, Olimpia 2 rămâne pretendentă la câștigarea titlului în Liga a 4-a Elite, lucru care i-ar putea oferi accesul la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. Această promovarea este considerată esențială pentru ca jucătorii care nu prind prima echipă la Olimpia să aibă un cadru performant în care să se dezvolte.

 

Un comentariu

  1. loati Răspunde

    Mai SISI, de ce nu zici pe ce se cheltuie banii nostri publici dati de primarie si c.judetean ? la olimpia !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.