Ultima actualizare: azi, 13:55
Locale

DSP Satu Mare cere primăriilor să facă dezinsecție împotriva căpușelor!

Dan CojocDirecția de Sănătate Publică Satu Mare a trimis marți notificări către toate primăriile prin care solicită să facă dezinsecţie împotriva căpuşelor după ce au fost semnalate foarte multe cazuri de îmbolnăvire şi a fost confirmat un caz de borrelia. Totodată sunt mai multe persoane suspecte după ce au fost mușcate de căpușe.

Directorul DSP Satu Mare, Dan Cojoc, a delcarat că primăriile au obligaţia de avea încheiate contracte cu firme specializate care să facă acest lucru. Acesta a spus că populația trebuie să fie atentă, să se protejeze însă lumea nu trebuie să se panicheze, mușcăturile de căpușe nefiind atât de periculoase.

Referitor la pacientul la care s-a confirmat borrelia, Cojoc a precizat că acesta este sub tratament cu antibiotice, nefiind un caz grav.

 

5 comentarii

 1. radu Răspunde

  sau le-ai putea ameninta cu pistolu,domnu Cojoc ca esti specialist

 2. lia borelia Răspunde

  Lyme? Nu iti doresc sa fi avut sau sa ai sindromul. Nemernicilor faceti totudsi ceva , in afara de cenzura, ca oamenii pleca la CJ pt ca voi nu sunteyti in stare sa diagnosticati boala, dar dati intr-o veselie autorizatii pt pasiunat de ex. pe dig Boilor !

 3. borelia Răspunde

  Domnu cutare purtator de vorbe, buna dimineata boala Lyme nu e o noutate difereta e ca pacientii din SM merg sa se trateze la CJ pt ca voi sunteti incapabili, pe romaneste spus prosti, doctori PROSTI , nu stiti sa diagnosticati boala. Apoi bola nu apare instantaneu cu atacul capusei. In fine faceti si voi ceva si extirpati-le, nenorocitilor! Doar ca tot voi politruci si primarii dati acordul de pasunat pt oi in locuri nepermise . De ce? Daca ati fi avut sau ati avea asemenea boala nu ati vorbi atat de usor! Nemernicilor!

 4. unul va salutati colegi si sa nu treceti pe langa ei parca ati fi surd Răspunde

  d-nul DAN COJOC, dimineata cand intrati in sediul DSP SATU MARE, ar trebui s-a raspundeti la salutul colegilor si sa nu treceti pe langa ei parca ati fi surd !!!, va lipsesc cei sapte ai de acasa.

 5. satmarean Răspunde

  “Cei 7 ani de acasa” nu-i lipsesc … n-are nevoie de ei…doar e baiat de doctor! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Ţeapă “1+1 gratis” în supermarketurile din Satu Mare!

Şefa Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare, Maria Pinter, a prezentat astăzi în şedinţa Colegiului Prefectural rezultatul unui control recent...

Închide