Ultima actualizare: azi, 12:21
Locale

Fermierii sătmăreni, așteptați să își depună cererile pentru subvenții

Gabriel LesFermierii sătmăreni mai au la dispoziție aproximativ o lună pentru depunerea cererilor privind subvenţiile europene, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare. Termenul limită până la care pot fi depuse aceste cereri este 15 iunie iar fermierii sunt rugați să se prezinte din timp pentru a se evita aglomerația.

Dacă anul trecut au fost depuse 21.400 de cereri, în acest an, până în prezent, au fost depuse doar 3.300 de cereri la APIA, respectiv 14% dintre fermierii sătmăreni.

Potrivit directorului APIA Satu Mare, Gabriel Leș, fermierii sătmăreni mai au la dispoziție circa 32 de zile lucrătoare în care mai pot depune cererile, recomandându-le să respecte programările ca să nu ajungă la riscul de a pierde subvențiile.

„Le recomand tuturor fermierilor să respecte programările pentru că altfel riscă să nu mai poată fi preluat dosarul pentru subvenţii. În data de 15 iunie, ora zero, soft-ul, coordonat de la Bucureşti, se va închide. Degeaba voi avea în instituţie o sută de fermieri că nu o să mai putem face nimic. Până în 15 iunie trebuie să fie introduse toate datele. Faţă de altă dată, în acest an nu mai avem o perioadă în care se mai pot depune cereri cu penalizări”, a declarat Gabriel Leș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Muzeul Judeţean, bun de plată. Dispoziții ale directorului Liviu Marta, anulate de instanță

Muzeul Judeţean trebuie să-i achite contabilei instituţiei suma de 18.000  de lei deoarece directorul Liviu Marta i-a retras abuziv dreptul...

Închide